Salgsklar vækstkomet

Efter det vellykkede salg sidder brødrene tilbage med en følelse af, at de har en fremsynet revisor, der vidste, at de ville sælge, længe inden at de selv gjorde det. 

Nu handler det om at få anbragt de midler, der kom ind ved salget. I det arbejde bistår en uvildig finans- og formuerådgiver med strategi, rådgivning og formidling af handler.

Cykelgear.dk

Netbutikken Cykelgear.dk blev grundlagt i 2008 af brødrene Erik og Kasper Buus Larsen. Den Terndrup-baserede virksomhed sælger udstyr til cykler, og den omsætter årligt for mere end 200 millioner kroner.

Efter salget i 2021 ejer den hollandske kapitalfond, Foreman Capital, 70 procent af virksomheden, mens Erik og Kasper Buus Larsen hver ejer 15 procent. Cykelgear.dk beskæftiger mere end 50 ansatte.

 

Godt 10 år tog det de to brødre på henholdsvis 31 og 35 år at opbygge netbutikken Cykelgear.dk, der i 2020 tjente næsten 30 millioner kroner efter skat.

Så det er gået stærkt, siden de for sjov startede op med et hjemmelavet website og et mindre varelager under lillebrorens seng.

Undervejs har mulige købere til virksomheden meldt sig, men de har hver gang fået et afslag. Sådan var det, lige indtil den hollandske kapitalfond, Foreman Capital, kom på banen.

- Vi er overbeviste om, at vi i dem har fundet den helt rigtige partner. De har bevist, at de kan få en netbutik til at vokse, siger medejer Kasper Buus Larsen.

Erik-og-Kasper-Buus-Larsen-cykelgearDK-Beierholm-case.jpg
Brødrene Erik og Kasper Buus Larsen har solgt 70 procent af aktierne i Cykelgear.dk for et trecifret millionbeløb.
Vi er supertaknemlige for al den hjælp og rådgivning, som vi har fået fra Beierholm. Det er sjældent, at man finder et samarbejde, der kan køre gennem så lang tid og bare fungere godt.
Kasper Buus Larsen, medejer
 

Tænker digitalt

Siden 2011 har statsaut. revisor Brian Nielsen fra Beierholm i Hadsund været revisor og betroet rådgiver for Cykelgear.dk. Han oplevede fra dag ét en virksomhed, hvor man tænkte digitalt.

- De gik med iPad på lageret, når de skulle pakke varer, og det havde jeg ikke set før. Hele virksomheden er formet af de to brødres digitale mindset, og de har været fantastisk dygtige til at minimere omkostninger i alle led, siger han.

Brian Nielsen betegner Cykelgear.dk som en virksomhed, der har redet på forkanten af den digitale bølge.
 

Beierholm-case-cykelgearDK-digitalt-mindset.jpg
 

 

Fremsynede beslutninger

I 2013 hjalp han med at omdanne Cykelgear.dk fra et I/S til et A/S, og nogle år senere var han med til at skabe den konstruktion, hvor Erik og Kasper Buus Larsen i deres fælles holdingselskab ejer den bygning, hvorfra virksomheden drives.

- Det er virkelig kommet os til gode i forbindelse med salget, da kapitalfonde ikke vil eje bygninger. Så nu lejer vi vores bygning ud til de nye ejere og os selv, siger Kasper Buus Larsen.

Omdannelsen af Cykelgear.dk til et aktieselskab var også en stor fordel i forbindelse med salget, hvor 70 procent af aktierne blev afhændet til den hollandske kapitalfond.

- Nu hvor salget er realiseret, sidder min bror og jeg tilbage med en følelse af, at vi har en meget fremsynet revisor. Man skulle næsten tro, at Brian vidste, at vi ville sælge, længe inden at vi selv gjorde det, siger Kasper Buus Larsen.

Senest har Brian Nielsen modtaget en besked fra Erhvervsstyrelsen om, at han er blevet revisor for det nye, videreførende selskab, FC Cykelgear.

Beierholm forretningsudvikling og optimering.jpg
 

 

Uvildig finansiel rådgivning

I forbindelse med salget har statsaut. revisor Brian Nielsen formidlet kontakten mellem brødrene Erik og Kasper Buus Larsen og finans- og formuerådgiver Morten Ballegaard Sørensen fra Beierholm Finansiel Rådgivning.

- Jeg ved, at Erik og Kasper ikke er så glade for investeringer via banker, så jeg har i stedet anbefalet dem en uvildig rådgiver, som jeg kan stå på mål for, og som jeg har gode erfaringer med, siger Brian Nielsen.

Kasper Buus Larsen fortæller, at der lå en plan klar fra Morten Ballegaard Sørensen mandag morgen, som virksomheden var blevet solgt om fredagen.

- Det gode ved Morten er, at han rådgiver meget bredere, end bankerne gør. De kommer blot med de produkter, som de har på hylden, mens Morten folder hele paletten ud med aktier, ejendomme, fonde, obligationer og så videre, siger Kasper Buus Larsen.
 

Morten Ballegaard Sørensen fortæller, at han har haft nogle lange og gode samtaler med brødrene om strategi og investeringsmuligheder. Hvor meget risiko de ønsker at tage? Hvor de ser sig selv om 5, 10 og 15 år? Om deres planer og om deres drømme.

- Vi har været omkring det hele, og sammen har vi lagt en entry-strategi for, hvordan vi går i markedet over de næste 6 til 12 måneder. Vi bygger porteføljen op af en masse mursten. En hel palet af investeringer, så de er trygge og får et godt afkast, siger Morten Ballegaard Sørensen.

Han fortæller, at de umiddelbart efter salget lavede de første positioner i aktie-, obligations- og ejendomsmarkedet.

- Vi forsøger at undgå at bruge det etablerede banksystem, hvor omkostningerne er alt for høje. Vi bruger i stedet forskellige investeringsplatforme, så som udgangspunkt får bankerne ikke en del af fortjenesten, siger Morten Ballegaard Sørensen.

Selv om han formidler investeringerne, så sker det i et meget tæt samarbejde med brødrene, og der er fuld transparens omkring alle handler og priser.

- Vi forsøger at undgå at bruge det etablerede banksystem, hvor omkostningerne er alt for høje. Vi bruger i stedet forskellige investeringsplatforme, så som udgangspunkt får bankerne ikke en del af fortjenesten.

Finans- og formuerådgiver Morten Ballegaard Sørensen, Beierholm Finansiel Rådgivning.

Beierholm-Morten-Ballegaard-Sørensen-kundecase

 

Et sjældent samarbejde

Kasper Buus Larsen lægger ikke skjul på sin tilfredshed med den mangeårige relation til Beierholm.

- Vi er supertaknemlige for al den hjælp og rådgivning, som vi har fået fra Beierholm. Det er sjældent, at man finder et samarbejde, der kan køre gennem så lang tid og bare fungere godt, siger han.

 

"Hele virksomheden er formet af de to brødres digitale mindset.

Statsaut. revisor Brian Nielsen, Beierholm

Beierholm-Brian-Nielsen-kundecase.jpg

Udfordring

Grundlæggerne af Cykelgear.dk var interesserede i at sælge aktiemajoriteten i deres virksomhed til den hollandske kapitalfond, Foreman Capital. 

Beierholm-case-CykelgearDK-salgsklar-vækstkomet.jpg

Løsning

Cykelgear.dk var allerede nogle år tidligere blevet omdannet til et aktieselskab, hvilket var en stor fordel i forbindelse med salget.

Der var også etableret en konstruktion, hvor de to grundlæggere i deres fælles holdingselskab ejer bygningen, hvorfra virksomheden drives. Det var ligeledes en stor fordel, da kapitalfonde ikke vil eje bygninger. Nu lejer grundlæggerne bygningen ud til de nye ejere og dem selv.

Beierholm leverede finansielle nøgletal og andre relevante data til det datarum, der blev opstillet i forbindelse med salget af Cykelgear.dk, ligesom Beierholm stod til rådighed i forbindelse med den gennemførte due diligence.
 

Resultat

Hele processen forløb som planlagt og mundede ud i en closing.

En uvildig finans- og formuerådgiver fra Beierholm Finansiel Rådgivning bistår nu de to grundlæggere med at investere midlerne fra salget af virksomheden.

Beierholm-case-CykelgearDK-forretningsudvikling.jpg
 

Find din rådgiver hér

Find en rådgiver i nærheden af dig. Vi har kontorer i hele landet.

Vores specialister

Har du brug for hjælp til at udvikle din forretning, har vi en række specialister, som kan hjælpe dig med en lang række specialeområder inden for digitalisering, investering og finansiering, skat og moms, it, pension, bæredygtighed mv.