360-graders rådgivning til international smykkesucces

I Ny Østergade i det indre København bliver der designet og skabt håndlavede smykker til verdensstjerner som Leonardo DiCaprio og Jay-Z. Kronprinsesse Mary er også blevet set med dem, og så skulle det være ganske vist, at Holger Rune altid bærer et af de unikke armbånd under sit svedbånd, når han spiller kamp.

Beierholm-case-Shamballe-Jewels-indehavere.jpg
Shamballa Jewels er grundlagt og ejet af brødrene Mads og Mikkel Kornerup.
Beierholm-case-Shamballe-Jewels-butik.jpg
Interiør fra Shamballa Jewels flagship store i København.

Kort om Shamballa Jewels

  • Shamballa Jewels blev grundlagt i 2005 af brødrene Mads og Mikkel Kornerup ud fra et brændende ønske om at revolutionere smykker til mænd.
  • Det startede med de håndknyttede armbånd, men siden er sortimentet blevet udvidet med blandt andet halskæder og manchetknapper. Samtidig er smykkerne blevet mere unisex, og i dag købes de også af kvinder.
  • Med guld, ædelstene og et unikt design henvender Shamballa Jewels sig til high end-markedet.
  • Der er hentet inspiration fra både gammel, østlig filosofi og den nordiske designtradition. En usædvanlig twist, der også har fået buddhistiske munke til at kigge nysgerrigt indenfor i butikken i Ny Østergade. For brødrene Kornerup selv er tradition og historie vigtige elementer. Det handler om at huske sine værdier med de personligt tilpassede smykker.
  • Shamballa Jewels har senest haft en grønlandsk kollektion med grønlandske rubiner og safirer.
  • Brødrene Kornerup har også været med til at designe flere af suiterne på det femstjernede luksushotel, Villa Copenhagen, i København.

Se og læs mere på Shamballa Jewels eget website her.

Komplementerer hinanden

Da Kenneth Romanski Hansen i 2022 blev ansat som finance manager hos Shamballa Jewels, opdagede han hurtigt, hvor godt brødrene Kornerup komplementerer hinanden.

- Mads står for brandet og er den mest kreative. Det er hans møde med den spirituelle verden på en rejse til Brasilien som 19-årig, der lagde grunden til virksomheden. Mikkel driver forretningen. Han kommer fra den digitale verden, og han har blandt andet udviklet ’Shamballa Jewels Creator’. Det er en simulator på vores hjemmeside, hvor kunderne, gerne sammen med en af vores forhandlere, kan designe og bestille unikke smykker, som vi håndknytter her i Ny Østergade, siger Kenneth Romanski Hansen.

Et armbånd kan koste 100.000 kr. eller mere, men det er også muligt at starte med et basic armbånd til cirka 13.000 kr. Hvert armbånd har et unikt låsenummer og en registreret historik, som der gives adgang til via hjemmesiden.

- Så vi taler om et personligt smykke for livet, som ejeren kan bygge videre på, siger Kenneth Romanski Hansen.
 

Beierholm-case-Shamballe-Jewels-haandvaerk.jpg
Den håndværksmæssige fremstilling af smykkerne sker i Danmark.
Økonomifunktionen går fra at være reaktiv og tilbageskuende til at blive en værdiskabende økonomifunktion...
Beierholm-Profilfotos-2021-2068-72dpi_0

Nyt lønsystem

Da han ankom til Shamballa Jewels anvendte virksomheden Danløn. Det ville han gerne have udskiftet med en løsning, hvor der var mulighed for en højere grad af automatisering og kontrol.

- Jeg ville væk fra alt det manuelle. Jeg havde en tidligere kollega, der var flyttet til Zenegy, og han anbefalede mig deres system. Zenegy var imidlertid vokset så meget, at de ikke havde ressourcer til at onboarde os. Derfor havde de udliciteret opgaven til blandt andre Beierholm i Slagelse, fortæller
Kenneth Romanski Hansen.

På den måde kom han i kontakt med Mette Berentsen Andersen Nexø, der er konsulent i outsourcing hos Beierholm i Slagelse. Det samarbejde forløb så tilfredsstillende, at han bad hende om også fremover at varetage Shamballa Jewels lønadministration.

- Vi fik oprettet virksomhedens knap 25 medarbejdere med stamoplysninger og feriesaldi, og så var vi klar til at køre januar-lønnen 2023 som den første i Zenegy. Med de automatiserede processer har vi opnået lettere arbejdsgange og et bedre overblik, siger Mette Berentsen Andersen Nexø.
 

Beierholm-Mette-Andersen-Nexø.jpg
Mette Berentsen Andersen Nexø, konsulent i outsourcing, Beierholm.

Med de automatiserede processer har Shamballa Jewels opnået lettere arbejdsgange og et bedre overblik...

Mette Berentsen Andersen Nexø, konsulent i outsourcing, Beierholm

Giver os tryghed

Hver måned deler Kenneth Romanski Hansen et Excel-ark med hende, som han opdaterer med løn, frokostordning, personalekøb og medarbejderbonus.

- Derudover er Zenegy baseret på en Zenegy-app, hvor man kan lægge ferie, fravær, kilometer, udlæg og timer ind. Det gør medarbejderen selv, og så godkender lederne i de respektive afdelinger. De godkendte informationer fra appen går direkte i lønsystemet, så dem behøver jeg ikke at forholde mig til, forklarer Mette Berentsen Andersen Nexø.

Et par dage efter at Kenneth Romanski Hansen har delt ændringerne i Excel-arket, får han lønnen retur til godkendelse.

- Det fungerer bare. Vi er sluppet af med mange manuelle timer i finance og i butikken i forhold til vagtplanerne. Samtidig har Mette og hendes kollegaer styr på relevante lovændringer i for eksempel ferieloven. Det behøver vi slet ikke at tænke på, og det gør os trygge, siger Kenneth Romanski Hansen.

 

Tid til at skifte revisor

Den næste udfordring, som han stod overfor, var relationen til Shamballa Jewels daværende revisor.

- Vi oplevede manglende fokus og vurderede, at det var tid til et skifte. Min tidligere kollega, statsaut. revisor Morten Staghøj fra Beierholm København, var den første, der vendte tilbage på min henvendelse. Det skulle vise sig, at han også tilbød den bedste pakke.

Shamballa Jewels fik et oplæg fra Morten Staghøj lige inden julen 2022, og det fik grønt lys på en ekstraordinær generalforsamling mellem jul og nytår. Her blev Beierholm valgt som revisor for det nye år.

- Morten passer godt ind her, og man føler sig tryg ved ham. Det har brødrene brug for. Vi har nu aflagt det første regnskab med Morten og hans kollegaer. De var hurtige til at forstå vores virksomhed og vores produkter. De vil os, og nu oplever vi, at vi er en prioriteret kunde, siger Kenneth Romanski Hansen.

Han fortæller, at medarbejderne i finance er glade for at have Beierholms folk på besøg.

- De er allerede vellidte af personalet, og det betyder også meget. Så der er ros til Beierholm, og der er også ros til mig. Ledelsen er tilfreds.

 

Digital afklaring

Kenneth Romanski Hansen havde også en udskiftning af Shamballa Jewels ERP-system på sin to do-liste.

- Da Morten kom på banen, var han proaktiv i forhold til at hjælpe med at finde et nyt system til afløsning for vores ældre C5 Navision-løsning. Allerede i slutningen af januar havde han sat det første møde op, fortæller Kenneth Romanski Hansen.

Morten Staghøj havde inviteret en rådgiver fra Beierholm Forretningsudvikling til at deltage i mødet. Det blev starten på et digitalt afklaringsforløb.

- Shamballa Jewels havde haft nok henvendelser fra konsulenter, der ville sælge dem dyre løsninger. Vi kom med noget reel rådgivning med henblik på at finde den rigtige løsning og til en fornuftig pris, siger Morten Staghøj.
 

Vi kom med noget reel rådgivning med henblik på at finde den rigtige løsning og til en fornuftig pris....

Morten Staghøj, partner, statsaut. revisor i Beierholm.
Beierholm-Morten-Staghøj
Morten Staghøj, partner, statsaut. revisor i Beierholm

Værdiskabende økonomifunktion

Shamballa Jewels forretning bor i virksomhedens frontend, hvor forhandlere og kunder selv kan designe og bygge deres smykker med ’Shamballa Jewels Creator’. Det er en fantastisk idé, som det ville være en katastrofe at rykke midt over.

I stedet har det handlet om at bygge en ERP-løsning, der gør systemet endnu bedre. Det sker ved at understøtte systemet og forstå data. I den forbindelse erstattes Shamballa Jewels ældre C5 Navision-løsning med Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Hvor man i virksomheden hidtil har brugt tid på mange manuelle processer, bliver der nu sat strøm til, så webshoppen taler sammen med økonomisystemet. Dermed opnår virksomheden både en automatisering af arbejdsgange og en klarhed over, hvor den tjener pengene.

Økonomifunktionen går fra at være reaktiv og tilbageskuende til at blive en værdiskabende økonomifunktion, hvor der er bedre muligheder og mere tid til at arbejde med forretningscontrolling og forretningssparring.

Kenneth Romanski Hansen glæder sig over den rådgivning, som han har modtaget i forbindelse med den nye ERP-løsning.

- Ligesom Mette og Morten har også Beierholms Forretningsudvikling leveret rådgivning, der er forståelig og målrettet os. Det sætter vi stor pris på. Det giver os tryghed – og det har en virksomhed som vores brug for.

Så der er ros til Beierholm, og der er også ros til mig. Ledelsen er tilfreds.
Kenneth Romanski Hansen, finance manager i Shamballa Jewels.

Udfordring

Virksomheden oplevede manglende fokus hos dens tidligere revisor.

I finance ville man gerne have et nyt lønsystem, hvor der var mulighed for en højere grad af automatisering og kontrol.

Virksomhedens ældre ERP-system var moden til udskiftning.

Løsning

Efter et oplæg fra statsaut. revisor Morten Staghøj blev Beierholm valgt som ny revisor.

Zenegy blev valgt som nyt lønsystem, og samtidig overtog Beierholm virksomhedens lønadministration.

Med Microsoft Dynamics 365 Business Central er der bygget en ny ERP-løsning, hvor webshoppen taler sammen med økonomisystemet.

Resultat

Både ledelsen og medarbejderne i finance er glade for revisorskiftet. De oplever, at de er en prioriteret kunde hos Beierholm.

Med de automatiserede processer i lønadministrationen er virksomheden sluppet af med mange manuelle timer og har opnået lettere arbejdsgange og et bedre overblik.

Med den nye ERP-løsning opnår virksomheden både en automatisering af arbejdsgange og en klarhed over, hvor den tjener pengene. Fra at være reaktiv og tilbageskuende er økonomifunktionen blevet værdiskabende.

Vi kan også hjælpe dig

Vil du vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig og hvilke muligheder for rådgivning og sparring, vi tilbyder, står vi altid klar til en indledende snak om din situation og dine behov.

Kontakt os og book et møde. Det betaler sig – og det er helt uforpligtende.

Vi glæder os til at møde dig.

Hvad kan vi hjælpe med?
9 + 10 =
Løs denne simple matematikopgave og indtast resultatet. Indtast f.eks. 4 hvis opgaven er 1+3.