Rustet til vækst

Tøjproducenten og konsulenthuset Wear Group blev grundlagt i 2013 af Camilla og Martin Buus Nørgaard, der begge kom fra den danske modebranche. Allerede året efter overgik virksomheden til selskabsform, og i de næste otte år blev omsætningen næsten 100-doblet.

Camilla og Martin Buus Nørgaard er på en imponerende vækstrejse med deres virksomhed, Wear Group
Camilla og Martin Buus Nørgaard er på en imponerende vækstrejse med deres virksomhed, Wear Group.

Kort om Wear Group

  • Wear Group blev grundlagt i 2013 af Camilla og Martin Buus Nørgaard. I dag ejer de hver 47 procent af virksomheden, mens de resterende seks procent ejes af en betroet medarbejder.

  • Virksomheden ledes fra Wear Groups domicil i Silkeborg, hvor 25 medarbejdere er beskæftiget med produktudvikling, indkøb, design, marketing, salgsbackup, økonomi og ledelse, mens produktionen er henlagt til Fjernøsten.

  • 80 procent af forretningen er i dag Wear Groups eget tøjmærke, Redefined Rebel, og de øvrige 20 procent er private label, det vil sige forslag til varer, som wholesale og grossister kan få deres eget mærke på. Derudover omfatter forretningen også lidt konsulentvirksomhed.

  • Wear Group er GOTS-certificeret. Det er en international anerkendt mærkning, der blandt andet omfatter økologi og social ansvarlighed, og som skal sikre bæredygtighed i hele produktets livscyklus.

  • Wear Group er i færd med at udarbejde virksomhedens første klimaregnskab.

    Se og læs mere på Wear Groups eget website www.wear-group.com

- Vi kom med det rette produkt på det rette tidspunkt og til den rette pris. Det var en mangelvare i modeverdenen, hvor tøjbrands bygger på storytelling. Vi skar det overflødige designunivers væk og begyndte i stedet at producere varer, som vores kunder kan tjene penge på, siger CEO Martin Buus Nørgaard.

Forretningskonceptet er enkelt, forklarer hans hustru, CSO Camilla Buus Nørgaard.

- Vi vil kun have få, store kunder, og det skal være de helt rigtige store kunder. Dem vil vi til gengæld være den bedste samarbejdspartner for. Ingen opgaver er for svære til os, siger hun.

 

Udfordringer på vækstrejsen

Selvom Camilla og Martin Buus Nørgaard er på en fantastisk vækstrejse med Wear Group, så har den ikke været uden udfordringer.

- Det er vanvittigt, hvordan succes næsten kan være benspænd for den videre rejse, men vi voksede så meget i en periode, at vi ikke kunne finansiere vores egen vækst. Det var bagsiden af strategien med store kunder, der havde lange betalingsfrister. Samtidig havde vi endnu ikke regnskaber og nøgletal, som vi kunne gå i banken med og låne penge på, siger Martin Buus Nørgaard.

Lige siden Wear Groups start i 2013 har virksomheden haft Thomas Skou Jacobsen fra Beierholm som revisor, og han har gennem de forløbne godt ti år været en tæt rådgiver og sparringspartner for Camilla og Martin Buus Nørgaard. De tre har arbejdet sammen om en række tiltag med det formål at ruste og tilpasse virksomheden til den vækstrejse, som den er på.

- Vi har sparret om økonomi, strategi, partnerskaber, jura og i det hele taget om store beslutninger i virksomheden. Thomas er en professionel og fair sparringspartner, og et gennemgående tema for vores samtaler har gennem årene været finansiering og i den forbindelse budgetter og møder med banken. Det har været fantastisk at have en med, der vidste det, som vi ikke selv vidste, for eksempel hvor vi står på forskellige benchmarkes, siger Martin Buus Nørgaard.

 

Wear Group domicil
Wear Group domicil
Den rådgivning og sparring, som vi har modtaget, har været kompetent og underbygget af tal, beregninger og faglig ekspertise. Det har givet os en mere sikker vækstrejse.
Camilla Buus Nørgaard, CSO og grundlægger
Camilla Buus Nørgaard, CSO i Wear Group
Camilla Buus Nørgaard, CSO i Wear Group

En række tiltag

Allerede i 2014 hjalp Thomas Skou Jacobsen Wear Group med at overgå til selskabsform, og i 2019 var han sparringspartner i forbindelse med købet og finansieringen af virksomhedens domicil i Silkeborg. Siden deltog han i processen, der mundede ud i ansættelsen af en CFO i Wear Group.

- Jeg deltog i ansættelsessamtalen. Det var den eneste rigtige beslutning at ansætte en CFO, der kan bidrage i den daglige sparring med Martin og Camilla og samtidig opbygge de forretningsgange og systemer, der er nødvendige i en vækstvirksomhed, hvor der skal være et skarpt fokus på likviditet og resultater, siger Thomas Skou Jacobsen.

I de forløbne år har Camilla og Martin Buus Nørgaard af to omgange inviteret en betroet medarbejder med stærke faglige kompetencer indenfor i ejerkredsen for at fastholde, motivere og belønne medarbejderen. Det første medejerskab er efter en årrække afsluttet, mens en anden dygtig nøglemedarbejder nu ejer seks procent af virksomheden.

I begge tilfælde har Thomas Skou Jacobsen assisteret gennem hele processen.

- Jeg har været sparringspartner og sammen med Camilla og Martin udarbejdet køreplaner og handleplaner, og i andet step har jeg taget fat i advokaten og fået formaliseret aftalesættene og udarbejdet dokumentpakker, forklarer Thomas Skou Jacobsen.
 


 

Beierholm-Thomas-Skou-Jacobsen
Thomas Skou Jacobsen. Partner, statsaut. revisor, Beierholm

Jeg har været sparringspartner og sammen med Camilla og Martin udarbejdet køreplaner og handleplaner.

Thomas Skou Jacobsen, partner, statsaut. revisor, Beierholm

Fremtiden tegner lyst

Med fælles hjælp er det lykkedes at bringe virksomheden uskadt gennem de udfordringer, som den accelererende vækstrejse har afstedkommet.

- Når jeg ser tilbage på de forløbne godt ti år, så har det været rigtig godt, at vi har kunnet læne os op ad professionelle folk hos Beierholm. Den rådgivning og sparring, som vi har modtaget, har været kompetent og underbygget af tal, beregninger og faglig ekspertise. Det har givet os en mere sikker vækstrejse, siger Camilla Buus Nørgaard.

Oven på et 2023 med udfordringer ser hun og Martin Buus Nørgaard en lys fremtid for Wear Group med købestærke kunder og en aggressiv vækststrategi både i virksomheden og hos dens kunder. Samtidig er Wear Group i form af partnerskaber på vej ind på nye markeder i Finland, England, Spanien og Italien.

Vi voksede så meget i en periode, at vi ikke kunne finansiere vores egen vækst.

Martin Buus Nørgaard, CEO og grundlægger.
Martin Buus Nørgaard, CEO i Wear Group
Martin Buus Nørgaard, CEO i Wear Group

Udfordring

Iværksættervirksomheden Wear Group voksede så hurtigt, at den havde svært ved at finansiere sin egen vækst.

Løsning

Der blev lagt budgetter og afholdt møder med banken. Med kompetent rådgivning og sparring om økonomi, strategi, partnerskaber og jura blev Wear Group tilpasset og rustet til den vækstrejse, som virksomheden er på.

Resultat

Wear Group er nu klar til at tage fat på fremtiden med en aggressiv vækststrategi. Virksomheden er i form af partnerskaber på vej ind på nye markeder i Finland, England, Spanien og Italien.

Vi kan også hjælpe dig

Vil du vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig og hvilke muligheder for rådgivning og sparring, vi tilbyder, står vi altid klar til en indledende snak om din situation og dine behov.

Kontakt os og book et møde. Det betaler sig – og det er helt uforpligtende.

Vi glæder os til at møde dig.

Hvad kan vi hjælpe med?
5 + 9 =
Løs denne simple matematikopgave og indtast resultatet. Indtast f.eks. 4 hvis opgaven er 1+3.