Beierholm bistår ved internationalisering

Smart Lift

Smart Lift A/S blev i 2012 købt af Nicolai Tange Jørgensen og Vækstinvest Nordjylland.

Sidste år flyttede udviklingsafdelingen og den danske salgsafdeling til Aalborg. Virksomheden tror på, at udviklingsarbejdet skal have sit eget liv.

Udviklingsarbejdet har fokus på, at liftene skal kunne håndtere mere vægt. I dag er det ikke usædvanligt med vinduespartier på flere hundrede kilo. Smart Lifts stærkeste lift kan løfte op til et ton.

Salgsarbejdet foregår i øjenhøjde, og virksomhedens sælgere demonstrerer gerne liftene ude på byggepladserne.

Siden Smart Lift blev startet i Nykøbing Mors i 2008, har den innovative opfindervirksomhed været på én lang vækstrejse. Den har modtaget syv gazeller i løbet af otte år, og i samme periode er antallet af ansatte syvdoblet.

- Vi har et fantastisk godt produkt, der både løser problemer omkring arbejdsmiljø og håndtering af en ret bekostelig vare, siger Jacob Libach Nielsen, der tiltrådte som ny CEO i april sidste år.

- Vores lifte eliminerer de manuelle løft af ofte meget tunge vinduespartier, og samtidig sikrer de en god og tryg håndtering af dem på byggepladsen. Det har sammen med behovet for øget effektivitet og glas’ fremmarch i byggeriet drevet vores vækstrejse, forklarer han.

Jacob-Libach.jpg
CEO Jacob Libach Nielsen, Smart Lift A/S

Internationalisering

Virksomhedens lifte sælges i dag langt uden for landets grænser, og Smart Lift har egne sælgere i både Tyskland, Sverige og Norge foruden Danmark. Næste skridt er at etablere sig med egne selskaber på de mest interessante markeder.

- Vi er nødt til selv at være der. Uden lokal tilstedeværelse får vi ikke tilstrækkelig fart i udviklingen, siger Jacob Libach Nielsen.

Smart Lift er tæt på at være køreklar med eget salgsselskab i USA, som en direktør, der kommer fra Danmark, skal drive. Men internationaliseringen stopper ikke der. Der arbejdes også med planer om at stifte egne selskaber i Tyskland og Sverige, men midt i det arbejde valgte virksomhedens CFO at søge nye udfordringer.

- Jeg bad i stedet vores revisor, Torben Pedersen, om at komme til Mors som sparringspartner for mig, fortæller Jacob Libach Nielsen.

Vi kender hinanden

Statsaut. revisor Torben Pedersen fra Beierholm i Hjørring har været revisor for Smart Lift siden 2012, men denne gang var det en opgave lidt ud over det sædvanlige, som han kørte ud til limfjordsøen for at påtage sig.

 

- Vi samarbejder med Beierholm i Danmark, og da vi har et partnerskab, ville jeg udnytte, at vi kender hinanden både i vores faglige relation og som mennesker, siger Jacob Libach Nielsen.

Smart Lift havde selv varetaget det strategiske tiltag i forhold til USA, og Torben Pedersen formidlede nu kontakt til en amerikansk revisor gennem det globale rådgivnings- og revisionsnetværk, HLB, som Beierholm er medlem af. Den lokale revisor skulle sørge for at få det rette ERP-system sat op i forhold til fakturering og lagerstyring, og han rådgav også om krav i den amerikanske skattelovgivning, som Smart Lift skulle forholde sig til.

- Det er vigtigt, at vi fra starten gør tingene rigtigt og efterlever de lokale regnskabsregler. Da jeg ikke tidligere har prøvet at stifte et selskab i udlandet, søger vi den kompetence hos en partner, som vi allerede kender. Det er en form for risikoanalyse. Jeg går ud fra, at når Torben anbefaler en kollega i udlandet, så kan vi stole på den anbefaling, siger Jacob Libach Nielsen.

Samme sprog

Han spurgte Torben Pedersen, om han også ville kigge på Tyskland og Sverige. Det ville han gerne.

- Jeg har talt med HLB-kollegaer i begge lande, der har rådgivet os om at komme godt i gang. Vi har talt om momsregistrering, regnskabsmæssige og skattemæssige aspekter ved at flytte aktiviteter over i et udenlandsk selskab og afregning selskaberne imellem, forklarer Torben Pedersen.

I mødet med Beierholms tyske HLB-partner deltog også Jacob Libach Nielsen, mens Torben Pedersen selv tog mødet med den svenske kollega.

- Torben kunne fint tage den indledende snak på egen hånd. Han kender vores virksomhed. Han og jeg taler samme sprog, og han har givet en god og professionel sparring gennem hele forløbet. Vi hjælper hinanden og får tingene løst, siger Jacob Libach Nielsen.

Smart Lifts selskab i USA er nu på plads, og i de kommende år forventes det amerikanske marked at blive en stor del af virksomhedens vækstrejse. Fokus fastholdes også på de øvrige udenlandske markeder, hvor Smart Lift ser et potentiale. Her forventer virksomheden at etablere sig med egne selskaber allerede i løbet af 2021.

Beierholm_2016_9_72dpi.jpg
IMG-1193.jpg
En maskine på fire hjul med sugekopper kan erstatte et helt stillads, når der skal monteres vinduespartier i et byggeri.
Det er vigtigt, at vi fra starten gør tingene rigtigt og efterlever de lokale regnskabsregler. Da jeg ikke tidligere har prøvet at stifte et selskab i udlandet, søger vi den kompetence hos en partner, som vi allerede kender.
Jacob Libach Nielsen, CEO, Smart Lift A/S

Vil du vide mere om Beierholms tilgang til udvikling og vækst, også ud over grænserne? 

Kontakt vores internationale team, din revisor i Beierholm - eller book et uforpligtende møde med os her.

Hvad kan vi hjælpe med?
15 + 5 =
Løs denne simple matematikopgave og indtast resultatet. Indtast f.eks. 4 hvis opgaven er 1+3.