Passioneret hoteldrift med Beierholm som sparringspartner

Sandra og Marc Weinert har skabt Guldsmeden Hotels med afsæt i bæredygtighed og det gode værtskab.

Allerede i 1999, da Sandra og Marc Weinert åbnede deres første hotel i Guldsmedgade i Aarhus, var bæredygtighed, økologi og kampen mod madspild en del af konceptet. Det er det stadig 20 år senere, hvor de driver en koncern med i alt 12 hoteller, der strækker sig fra Island til Cote d’Azur.

- Vi er glade for, at der i dag er så meget fokus på de værdier. Bæredygtighed og værtskab går godt i spænd. Det er et positivt brand, der går som en rød tråd gennem vores hoteller, og som mange gæster er bevidste om, siger Sandra Weinert.

Hun og hendes mand flyttede i 2002 fra Aarhus til København, hvor de har fem hoteller, og et sjette er på vej. Det er en gammel handelsskole, som den arkitektuddannede Marc Weinert er i gang med at bygge om og indrette. Det nye hotel får navnet Bryggen, og når det står færdigt, overtager hun driften. Sådan driver de i fællesskab virksomheden. Hans næste byggeprojekt bliver måske i Berlin. Her går deres hotel rigtig godt, og de vil gerne udvide.

- Selv om flere hoteller kommer til, så holder vi godt fast i vores koncept. Vi driver hyggelige og familievenlige hoteller, hvor vores gæster kan føle sig hjemme. Det gode værtskab er i centrum sammen med bæredygtighed, som er fuldt indarbejdet i ombygningen af det nye hotel på Bryggen. Her benytter vi certificeret, bæredygtigt træ fra Ukraine, og på badeværelserne installeres en brusebadsløsning, der renser og genanvender vandet. Ligesom på vores andre hoteller bliver ingen fødevarer fløjet ind, og de er alle sammen 100 procent økologiske. Vi skriver ikke bare om bæredygtighed. Vi udlever det, og gæsterne oplever det, siger Sandra Weinert.

Familiært forhold

Gennem alle årene har Sandra og Marc Weinert haft Beierholm som revisor, og det har de ikke overvejet at lave om på.

- Vi elsker Beierholm. Det er som et familiært forhold. Fra starten satte de sig vanvittigt meget ind i vores økonomi, og vi har gennem mange år haft et unikt samarbejde. Det er dygtige og skønne mennesker, der altid giver sig god tid til at forklare tingene. Den service, som vi får fra dem, finder vi ikke andre steder, siger Sandra Weinert.

Hun fortæller, at virksomhedens økonomifunktion i dag er digitaliseret, og at mange tal kører helt af sig selv.

- Til gengæld bruger vi Beierholm til rådgivning, for eksempel når Marc er ude at finde nye projekter. Desuden foretager de lageroptælling, og vi mødes til årsafslutning. De er inde over alt, og de er nogle skrappe mænd og damer. Dem løber man ikke om hjørner med. Til gengæld har de respekt for, at vi har sorte tal, og at alt, hvad vi tjener i virksomheden, bliver puttet ind i nye projekter, siger Sandra Weinert.

En sparringspartner

Hos Beierholm er det statsaut. revisor Jesper Birn, der er partneransvarlig. Han fortæller, at kundeforholdet strækker sig helt tilbage til midten af 1990’erne.

- På det tidspunkt startede Marc Weinert en arkitektvirksomhed i Aarhus, som vi blev revisor for. Sandra var den gang designer hos Lego. Så vi har været med lige fra de købte deres allerførste hotel. De er dygtige til at finde den rigtige beliggenhed og se potentialet i en ejendom. I de første år var vi meget inde over økonomi og bogføring, men senere har de fået deres egen administration og regnskabsafdeling med et moderne, digitaliseret ERP-system. Det betyder, at vi i dag primært hjælper med revision og udarbejdelse af årsrapport, hvor der efterhånden er tale om et omfattende koncernregnskab, siger Jesper Birn.

Han fortæller endvidere, at Beierholm løbende leverer skattemæssig rådgivning samt yder rådgivning i forbindelse med forskellige ad hoc-opgaver. Det drejer sig blandt andet om hotelkoncernens aktiviteter i udlandet, ejendomsinvesteringer og generationsskifte til parrets børn. I det hele taget bidrager Beierholm med sparring i forhold til virksomhedens strategi.

Siden 2001 har Jesper Birns medarbejder, registreret revisor Tinna Balle, fungeret som kundeansvarlig revisor på opgaven og varetaget en del af kontakten til Guldsmeden Hotels.

- I de første år var vi meget tæt på deres bogholderi med sparring omkring økonomisystemer, procedurer og afrapportering. Sandra og Marc skal have cadeau for, at de har været gode til at se behovet for en velfungerende økonomifunktion. De er nogle fantastisk dygtige mennesker, og der er bare styr på tingene. De ser os som en sparringspartner og ikke som en kontrollant i negativ forstand, siger Tinna Balle.

Guldsmeden Hotels

Axel, København • Babette, København • 66, København • Bertrams, København • Manon les Suites, København • Aarhus, Aarhus • Eyja, Island • Von, Island • Oslo, Norge • Lulu, Berlin • Libellule, Cote d’Azur • Chapung SeBali, Bali

Eyja, Island - Guldsmeden Hotels

Guldsmedenhotels.com

Find en revisor nær dig

Find revisor

in
Share
f
Share
Share