Generationsskifte

Læg planer i god tid – og brug dine rådgivere

Generationsskifte er en meget stor opgave. For din virksomhed og for dig som ejerleder. Derfor er det vigtigt, at du begynder processen i god tid. Få talt om det med familien. Tal med de rådgivere, du har til rådighed – primært din advokat og din revisor. Og få lagt en strategi og en handlingsplan.

Både økonomi og hjerteblod

Generationsskifte handler om at sikre din virksomheds overlevelse uden dig. Samtidig gør overgangen din virksomhed sårbar, fordi likviditet, ledelse og relationer er i spil. Desuden er der mange forskellige regler, der skal tages højde for: Arveret, skat og afgifter, finansiering m.m. Det involverer store beløb, som er afgørende for både gamle og nye ejeres livsvilkår fremover. 

Et generationsskifte åbner også for mange følelser, store spørgsmål og risiko for konflikter. Hvad ønsker I for fremtiden? Er der enighed i familien?

Derfor er det vigtigt at processen er tilrettelagt i god tid, så overgangen kan ske i et tempo, alle kan være enige om.

Beierholm - Generationsskifte

Beierholm hjælper dig med generationsskifte

Vi tilbyder rådgivning for hele processen ved generationsskifte og ejerskifte. Fra den indledende økonomiske og forretningsmæssige analyse af din virksomhed, over oplæg til omstrukturering, vurdering af alternativer og økonomiske konsekvenser og til udarbejdelse af handlingsplan og gennemførelse.

Beierholm ejerskifte.jpg

Vi hjælper dig med

  • Værdiansættelse og salgsmodning af din virksomhed
  • Evt. ændring af selskabsform, omstrukturering og etablering af holdingselskaber
  • At beregne skatter og afgifter ved overdragelse
  • At vurdere muligheder for skattefri overdragelse (succession)
  • At indhente tilladelser m.v. fra skattemyndighederne
  • Privatøkonomisk rådgivning
  • At udarbejde strategi og handlingsplan for overdragelsen.
Kontakt os og hør nærmere
Beierholm rådgivning og revision 16

Er generationsskifte ikke løsningen for dig?

Fortvivl ikke. Udover generationsskifte findes der mange muligheder for salg af virksomhed. Hos Beierholm tilbyder vi, med vores afdeling for Corporate Finance, en bred vifte af M&A-services og hjælper dig sikkert og professionelt igennem salg af din virksomhed.

Der er måske en central medarbejder der vil overtage virksomheden, eller måske skal den sælges eller fusionere med en anden? Det kunne være en konkurrent, som vil øge sin styrke på markedet, en leverandør eller kunde, der ønsker kontrol over en større del af værdikæden? Det kunne også være en kapitalfond – eller anden udefrakommende, som ser muligheder?

Der er sikkert nogle, du hellere ser overtage end andre – og nogle du afgjort ikke vil sælge til. 

Tal med os om dine ønsker og muligheder

Beierholm-Finansiel-Rådgivning_finanstilsynets-tilladelse
 

Spørg os om det gode generationsskifte eller ejerskifte

Vil du have råd om, hvordan du kommer i gang med generationsskifte eller ejerskifte? Eller måske bare en uforpligtende snak om muligheder, tidshorisonter og andre indledende tanker? Tag fat i din revisor eller kontakt os her.
 

Hvad kan vi hjælpe med?
4 + 0 =
Løs denne simple matematikopgave og indtast resultatet. Indtast f.eks. 4 hvis opgaven er 1+3.