Har I styr på jeres IT-sikkerhed? 

Alle virksomheder er afhængige af IT. Om det drejer sig om fakturering, lagerstyring, løn eller regnskaber, så spiller IT en vigtig rolle i mange essentielle virksomhedsfunktioner. Derfor har alle virksomheder behov for god IT-sikkerhed, og ofte også for god IT-revision. For hvad gør du den dag hvor adgangen til disse funktioner er blokeret eller vitale data – egne eller kundernes – er lækket og tilgængelig for alle? 

Vi står klar til at hjælpe, så risikoen for skade reduceres. Det gør vi ved at risikovurdere dine it-systemer, samt processerne og organiseringen omkring dem. Når vi har dannet os et overblik over dette, kommer vi med anbefalinger til, hvordan du skal prioritere din indsats for at øge sikkerheden. Det kan være anbefalinger om hvilke huller, der bør lukkes først, og hvad du skal være opmærksom på og mistænksom overfor – alt sammen så du står stærkere i kampen mod de it-kriminelle. 

Hvad er IT-revision?

Når vi reviderer IT gennemgår vi jeres IT-landskab for at sikre god forståelse for IT-anvendelsen og give indsigt som gør jer robuste. 

Dokumentation af it-systemer 

Næsten alle virksomheder har brug for en eller anden form for dokumentation af IT-systemer og processer. Det kan blandt andet være dokumentation for hvordan virksomheden overholder gældende lovgivning - eksempelvis GDPR, NIS2 eller bogføringsloven, hvilket er relevante emner, når der tales IT-sikkerhed.  

Men det kan også være dokumentation for at it-systemerne er sat op og behandler data, så systemernes output er korrekt. Her kan en it-revisors sikkerhedsrådgivning hjælpe ved at udarbejde it-revisionserklæringer.

Erklæringer 

For nogle virksomheder er de rette erklæringer og certifikater et krav fra myndigheder eller kunder. Andre vælger at få lavet erklæringer for at kunne markedsføre sig med, at virksomheden har den fornødne datasikkerhed, er GDPR-compliant, eller hvilket område it-revisionserklæringen nu dækker. Der findes forskellige erklæringer og certificeringer alt efter, hvad du har behov for. Beierholm hjælper med det forberedende arbejde og udfærdiger revisorerklæringer i henhold internationale standarder. 

Hvem har behov for IT-revision?  

Der kan være flere grunde til at få kigget dine IT-systemer efter i sømmene af en IT-specialist. Måske er du i tvivl om, hvorvidt I gør det godt nok i forhold til lovgivning? Måske er I blevet mødt af krav om dokumentation fra samarbejdspartnere eller er ligefrem blevet ramt af et cyberangreb?  

Måske har andre i branchen været angrebet, eller de har registreret forsøg på angreb. Her kan vi hjælpe med at analysere organisationen og systemerne og komme med forslag til, hvor I kan forbedre indsatsen. 

Beierholm selvstændig erhvervsdrivende.jpg
Beierholm - it-sikkerhed på rejsen.jpg

Det er desuden relevant at tale om it-revision og it-sikkerhed, hvis jeres vilkår ændres. Det kunne for eksempel være i forbindelse med et virksomhedsopkøb, hvor I vil undersøge, om I er ved at købe katten i sækken, eller når I efter opkøbet skal integrere virksomhedens systemer. Flytter I jeres forretning fra butikssalg til at være mere online – så er det ligeledes en god ide at få talt sikkerheden igennem. 

Er du i tvivl om I bør få set jeres IT-systemer efter i sømmene, så tag fat på din revisor eller kontakt Beierholms IT-specialister 

Brug Beierholm som din IT-sikkerhedschef

Mange mindre og mellemstore virksomheder står med behovet for en IT-sikkerhedschef med overblik over sikkerheden, og som kan styre implementeringen af nye systemer og procedurer. Men de har ikke et stort nok behov, til at kunne udfylde en fuldtidsstilling.

Beierholms specialister kan udfylde rollen som IT-sikkerhedschef i din virksomhed. Enten i en periode eller som en fast deltidsordning. Det sikrer dig en sikkerhedschef med høj kompetence, uden at dit budget skal bære en fuldtidsløn. 

Beierholm - gratis hotline.jpg
 

Kontakt Beierholm vedr. IT-revision og IT-sikkerhedsrådgivning

Vi hjælper gerne.

Hvad kan vi hjælpe med?