Brug digitalisering som katalysator for vækst

Beierholm rådgivning og revision 17

Hvad er det, disse virksomheder har gjort så godt? Hvordan har væksten opnået et momentum, der har bragt virksomhederne frem blandt årets gazeller?

Det er spørgsmål med mange svar, men et af de gazelle-guldkorn, der denne aften blev serveret fra scenen i Odense, pegede på vigtigheden i at tage styringen, når det gælder virksomhedens digitalisering og det, der følger med i form af datahåndtering og sikkerhed.

Datadybets skjulte skatte

Digitalisering, data og cybersikkerhed er beslægtede buzzwords. Men er de også prioriteret i små og mellemstore virksomheder. Hos nogle, men ikke alle – og for mange betragtes den sikkerhedsmæssige del først og fremmest som et ressourcetungt forsvar mod angreb udefra. 

Som en rundspørge blandt de godt 400 gazeller i Odense afslørede, vækkede risikoen for databrud især frygt for følgeskader som dårligt omdømme, tab af kunder og ekstra udgifter til at rette op på skaden. 

Men arbejdet med cybersikkerhed som en del af digitaliseringsprocessen, handler ikke kun om forsvar. Det kan også være katalysator for virksomhedens egen offensiv.

Piercing smykkevirksomheden Blue Monkeys in Space, som for tredje år i træk kan bryste sig med titlen gazellevirksomhed, fandt således helt nye veje og et styrket fodfæste, da de dykkede i datadybet.

Beierholm rådgivning og revision 26

Med en grundig og systematisk tilgang til arbejdet med virksomhedens data, som allerede var tilgængelig, men overset i en travl hverdag, fik Blue Monkeys in Space ikke blot styrket sin cybersikkerhed, men kom også op fra datadybet med ny viden om sig selv og om potentielle nye markeder. 

Arbejdet med at sikre data og digitalisere forretningen yderligere åbnede derfor op for øget eksport og skubbede dermed til vækstrejsen. For stifter af virksomheden Janus Beck Wilke blev det et vigtigt skridt, som gennem en lærerig og værdifuld proces endte som en investering, der stadig bidrager til en udvidet forretning og løftet indtjening.

Blue Monkeys in Space er således et godt eksempel på, at arbejdet med digitalisering og med sikring af data ikke blot styrker virksomheder i forhold til cybersikkerhed, men også identificerer optimeringsmuligheder i forretningen.

Digitalisering kan blive en gamechanger

Det er de langt fra ene om. At arbejdet med digitalisering og herigennem cybersikkerhed gør dig klogere på dine data og dermed på din forretning og muligheder for vækst, er der flere eksempler på.

Statsaut. revisor hos Beierholm, Rasmus Ørskov, der deltog i gazelle-aftenens paneldebat, bekræfter, hvordan netop digitalisering, ikke blot sparer virksomheder tid og ressourcer på den lange bane, men også bidrager til at indfri virksomheders potentiale.

Beierholm rådgivning og revision 54

- I vores rådgivning af kunder er dette et stort emne på dagsordenen. Både delen omkring sikkerhed, men bestemt også hele digitaliseringen af administrationen og de enkelte processer. Det er et stort fokus hos Beierholm, hvor vi har digitaliseringseksperter, der hjælper virksomhederne med denne proces. Vi har tilmed udviklet vores eget værktøj, Beierholm BeJour, som rummer mange muligheder i forhold til at lette den daglige administration og samtidig etablere mere sikre arbejdsgange, fortæller Rasmus Ørskov og uddyber.

- Vi oplever mange virksomheder, der ønsker at gå dybere ind i digitaliseringen. Vi hjælper dem igennem hele processen med eksempelvis et nyt system, samling af data i skyen, automatiserede bilagsflow og meget andet. Det afhænger meget af behovet i den enkelte virksomhed. Ens for dem alle er, at de på en og samme tid styrker forsvaret mod databrud og optimerer forretningen på en lang række områder.

Gå fremtiden sikkert i møde med Beierholm

Vil du gå i gazellernes fodspor, men samtidig sætte dit eget aftryk, er digitalisering et væsentligt fokuspunkt. 

Digitalisering bliver en mere og mere central faktor i forhold til evnen til at vækste på fremtidens markeder. Slå ikke bremserne i af frygt for og usikkerhed omkring cybersikkerhed, men se det som en mulighed for at optimere din virksomhed yderligere.

Beierholm rådgivning og revision 4

Beierholm tilbyder sparring og kompetent rådgivning, der når hele vejen rundt om din virksomheds behov – også når det drejer sig om forretningsudvikling og digitalisering samt meget andet. 

Med Beierholm BeJour kan vi tilbyde et unikt værktøj i form af en online service, der kan skræddersyes til de behov, din virksomhed har. Det gælder eksempelvis smart bilagshåndtering, dokumenthåndtering og meget mere.