COVID-19: Ny støtteordning for barer, restauranter, caféer m.fl.

- ved begrænsning på åbningstid. Læs om ny politisk aftale, der sikrer kompensation for faste omkostninger for barer, restauranter, caféer og øvrige erhverv.

En ny politisk aftale sikrer kompensation for faste omkostninger til barer, restauranter, caféer og øvrige erhverv (f.eks. spillesteder, teatre og biografer) (”virksomheder”), der er påvirket af regeringens seneste Corona-restriktion om begrænsninger på åbningstiden (lukning senest kl. 22.00). 

Ordningen gælder frem til d. 31.10.20 med mulighed for forlængelse året ud, såfremt der fortsat vil gælde begrænsninger på åbningstiden. Kompensationsperiodens start afhænger af, hvornår virksomheden er ramt af begrænsningerne på åbningstiden. For dem, der først er ramt, vil perioden være 19.08.20 - 31.10.20. 

Underleverandører, hvis altovervejende leverancer går til barer, restauranter og caféer m.v., er ligeledes kompensationsberettigede, såfremt de kan dokumentere en omsætningsnedgang på mindst 35%.

Virksomheder, som tidligere har søgt om kompensation for faste omkostninger efter den oprindelige ordning, kan genanvende den tidligere udformede revisorerklæring. For virksomheder, der bliver kompenseret i under en måned og ikke tidligere har ansøgt, kan kravet til revisorerklæring lempes.

Praktiske forhold vedrørende ansøgning, herunder ansøgningsfrist, kendes endnu ikke, men information i form af bekendtgørelse og vejledning må forventes fra Erhvervsstyrelsen i løbet af de kommende uger.

Vi står i Beierholm klar til at hjælpe dig med den nyeste viden. Find derfor din nærmeste revisor her

Find en revisor nær dig

Find revisor

in
Share
f
Share
Share