Husk skattetjek af din pensionskonto og aktiesparekonto

Beierholm-Finansiel-Rådgivning-ipad

Har du en privat aldersopsparing eller ratepension i banken eller hos Nordnet, hvor du selv investerer midlerne i værdipapirer, skal du være opmærksom på, at der pr. den 15. januar trækkes PAL-skat på 15,3 pct. af det akkumulerede afkast i 2021.

Du bør som hovedregel sørge for at dække eventuelt overtræk ved enten at indskyde yderligere i henhold til gældende regler, eller ved at sælge en eller flere værdipapirer.

Det samme gælder aktiesparekonti. Her kan skatten blive trukket i perioden mellem den 15. januar og 22. februar 2022.

Men det optimale er at indbetale præcist så kontoen går i nul...
Beierholm Finansiel Rådgivning

PAL-skat kort fortalt

PAL-skat er den beskatning, der pålægges det løbende afkast og renter af din pensionsopsparing. Det gælder for både ratepension, alderspension og livrente. Dette gør sig gældende uanset om det er rente, udbytte eller kursgevinster.

Læs mere om PAL-skat her

Du kan altid indbetale på aktiesparekonto til dækningen af skat, uanset om du har indbetalt maksimalt. Dog er anbefalingen, at du nøjes med at indbetale, så kontoen lige akkurat går i nul, idet du ikke får noget afkast af de penge, der står på kontoen.

Du kan også vælge at sælge ud af nogle af dine værdipapirer for at dække overtrækket, hvis du ikke har pengene. Men det optimale er at indbetale præcist så kontoen går i nul.

Er du nødsaget til at sælge ud, er den generelle anbefaling, at du rebalancerer lidt, ved at sælge ud af det eller de værdipapirer, der er steget mest det seneste år.
 

Hent hjælp hos en uvildig rådgiver

Der er selvfølgelig undtagelser, og du er altid velkommen til at kontakte en af vores uvildige rådgiver for en nærmere drøftelse af, hvad der bedst betaler sig for netop dig.