Forbedringer af aldersopsparingen – kort fortalt

Beierholm-sommerhilsen-2021.jpg

Aldersopsparingen er blevet opgraderet. I 2023 kommer der nye regler, som betyder, at du kan indbetale 8.800 kr. næste år, hvis du har mere end syv år til dit folkepensionstidspunkt, eller hvis du har startet udbetaling af sumpensioner, ratepensioner eller livrente efter den 1. april 2018. 

Fra syv år inden folkepensionsalderen kan du indbetale det forhøjede maksimum på 58.900 kr. om året.

Det er en ganske pæn forbedring af en generelt attraktiv opsparingsform. Den primære fordel ved aldersopsparingen er, at afkastet kun beskattes med 15,3 pct. Det er lavere end ved investering i frie midler eller ved en aktiesparekonto. 

Der er ikke fradrag ved indbetaling, men heller ikke skat ved udbetaling. Udbetalingen fra aldersopsparingen modregnes ikke i folkepensionens tillæg eller grundbeløb. Men der sker modregning ved udbetaling af efterløn.

Har du ikke allerede en aldersopsparing, kan du nemt oprette en i dit pengeinstitut eller hos Nordnet og Saxo Bank. Pengene bør du sørge for bliver investeret. 
 

Får du mest muligt ud af din pensionsopsparing?

Vil du vide mere eller ønsker du uvildig rådgivning om, hvordan du optimerer din pensionsplanlægning, står Beierholm Finansiel Rådgivning klar til at hjælpe.

Vi hjælper også gerne dig

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig, er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi indleder altid gerne med en afklaring af dine ønsker og behov samt hvilken værdi, vores rådgivning kan tilføre dig og din økonomi.

Kontakt os for en uforpligtende snak
Beierholm - gratis hotline.jpg