I en usikker verden bliver nærvær ekstra vigtigt

Corona bliver ved med at spøge i kulissen og kommer igen i nye varianter, som giver såvel sygdom i virksomheder som vanskeligheder i samhandel med andre lande.

Vi har også fået krig i Europa – hvem havde for et år siden forestillet sig det? Foruden de forfærdelige konsekvenser det har for alle, der er direkte berørt, kan krigen mærkes i mange mindre og mellemstore virksomheder i Danmark. Det gælder stigende priser på energi og råvarer, udfordrede forsyningskæder og stigende renter. Og det gælder handel med de involverede lande. Som så mange andre, har Beierholm afbrudt al samarbejde med russisk og belarussisk ejede virksomheder.

Hvis der er noget, vi har mærket behov for de seneste år, er det, at vi er nærværende. At vi forstår mindre og mellemstore virksomheders skiftende problemstillinger, og at vi sammen finder gode løsninger – hele vejen rundt. Derfor oplever vi ikke blot stigende efterspørgsel på sparring inden for de klassiske økonomiske ydelser, men også inden for mange af vores nye ydelsesområder som blandt andet IT-sikkerhed og -revision, whistleblowerordning, corporate finance, juridisk rådgivning og kontorrobotter.

Bliv klar til krav om digitalisering

Et af de krav, der er på vej til det danske erhvervsliv, er digitalisering af bogføringen. Kravet kommer med den nye bogføringslov, hvor de mest omfattende ændringer skal være gennemført inden den 1. januar 2024. Det indebærer blandet andet krav om anvendelse af et godkendt digitalt økonomisystem samt digital opbevaring og sikkerhedskopiering. Rigtig mange virksomheder skal derfor enten i gang med at bogføre digitalt, udskifte deres nuværende økonomisystem eller outsource hele eller dele af deres bogføring og økonomistyring.

Beierholm Søren V Pedersen pressefoto
Sommerhilsen fra Beierholms adm. direktør Søren V. Pedersen.

Det er en kæmpe opgave for dansk erhvervsliv og en kæmpe opgave for den enkelte virksomhed. Selv om der er halvandet år til, at ændringerne skal være gennemført, er det min klare anbefaling, at man tager hul på processen allerede nu, så man får den bedste løsning på plads i god tid.

Opnå fordele og gevinster ved digitaliseringen

Den nye bogføringslov er samtidig en god anledning til at revurdere, om den løsning du i dag har i din virksomhed, fortsat er den optimale. I stedet for blot at leve op til minimumskravene i den nye lov, bør du også afdække de fordele og gevinster, der kan styrke din kerneforretning. Det kunne være gennem outsourcing, hvor du frigør tid og skaber overblik over din forretning. Det kunne også være gennem forenkling og automatisering af rutineprægede arbejdsopgaver med kontorrobotter eller gennem digital dataafløft, der både giver en tidsbesparelse og kan nedbringe antallet af fejl.

Beierholm IT sikkerhed og ferie.jpg

Øget behov for bæredygtighed og grøn omstilling

Bæredygtighed og grøn omstilling har været skubbet lidt i baggrunden af pandemi og krig. Men det bliver mere og mere aktuelt. Både fordi der er stigende krav om rapportering og dokumentation fra myndighederne. Og fordi der er stigende forventninger og krav fra forbrugere og kunder. Hos Beierholm hjælper vi ikke blot vores kunder med Bæredygtighed & Ansvarlighed. Vi tager også vores egen medicin. Vi er godt i gang med at kortlægge vores klimaaftryk og sætte konkrete mål, så vi kan iværksætte tiltag og komme i mål med vores bidrag til den grønne omstilling. Det vil vi gerne fortælle mere om – også hvis du ønsker hjælp til samme proces.

Engagerede medarbejdere er nøglen til succes

Arbejdet med grøn omstilling skaber også engagement blandt vores medarbejdere. Og forudsætningen for at drive en sund virksomhed er at være en attraktiv arbejdsplads. Det er ikke nok at have det bedste produkt eller den billigste ydelse. Engagerede medarbejdere og høj trivsel på arbejdspladsen er afgørende for forretningens succes.

Hos Beierholm er vi ambitiøse på vores medarbejderes vegne. Uanset hvor de er i deres karriere, ser vi det som vores ansvar at give dem de bedste rammer til at udvikle sig. Men det skal være et arbejdsliv i balance, hvor der også er plads til et velfungerende familieliv. Vi er derfor stolte over at være blandt Danmarks fem mest attraktive arbejdspladser for tiende år i træk.

Det er min anbefaling, at man tager medarbejdertrivslen alvorligt. Det er et afgørende element i virksomhedens værdiskabelse. Når verden er foranderlig og usikker, må man sikre sig en relation til såvel medarbejderne som samarbejdspartnere, der er baseret på tillid og nærvær.

Lad dette være den tanke, du går ind i ferietiden med.

Rigtig god sommer til alle!


Søren V. Pedersen
Adm. direktør, Beierholm