Sparer du langsigtet op, kan du starte med en aktiesparekonto

Beierholm-Finansiel-Rådgivning-ipad

Når vi giver gode råd om opsparing er grundreglen, at man skal spare op først, hvor skatten på afkastet er lavest. Ser man bort fra opsparing på pension, så er aktiesparekontoen perfekt til det formål.

Kun 17 pct. i skat

Skatten på afkastet er kun 17 pct. Det er godt nok en lagerskat, der betales af kalenderårets samlede værdistigning, men når der sammenlignes med aktieindkomstskatten på mindst 27 pct., så er der en besparelse. Skatten beregnes og betales automatisk af banken. Når skatten af afkastet trækkes den ene gang om året, så er det tilladt at indbetale det skyldige beløb, så kontoen ikke går i overtræk.

Skattemæssigt har pensionister yderligere den fordel, at afkastet af de midler, der står på en aktiesparekonto, ikke bliver modregnet i tillægget til folkepensionen. Kontoen kan også oprettes til børn.

Pengene kan hæves frit

Du kan kun have én konto pr. person, og der kan maksimalt i år indsættes 102.300 kr. Kontoen oprettes nemt i ens bank, inkl. Saxo Bank. Nordnet har endnu ikke muligheden, men forventer at få den, inden året er omme. 

Der skal investeres i aktier, men også investering i investeringsfonde med obligationer er tilladte...
Beierholm Finansiel Rådgivning

Der kan frit indsættes og hæves, og investeres der langsigtet i danske aktier og/eller danske investeringsfonde, er der ingen årlige gebyrer. Investeres der i udenlandske fonde, aktier og ETF’ere opkræver bankerne depotgebyrer – med undtagelse af Nordnet og Saxo Bank.

Også investering med middel risiko

Der skal investeres i aktier, men også investering i investeringsfonde med obligationer er tilladte. Ønsker du dermed en lavere risiko, så er det oplagt at investere helt eller delvist i fonde med op til 50 pct. i obligationer. Den anbefalede investeringshorisont ved investering på en aktiesparekonto er dog mindst 4 år og gerne længere.

Kontakt os

Alle rådgivere hos Beierholm Finansiel Rådgivning er certificerede investeringsrådgivere og kan rådgive om investering med de lavest mulige løbende omkostninger, og dermed tilrettelægge porteføljen, så den får et attraktivt forventet afkast på langt sigt.

Vi hjælper også gerne dig

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig, er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi indleder altid gerne med en afklaring af dine ønsker og behov samt hvilken værdi, vores rådgivning kan tilføre dig og din økonomi.

Kontakt os for en uforpligtende snak
Beierholm - gratis hotline.jpg