Sidste chance for kompensation for faste omkostninger

Sidste chance for at søge kompensation for faste omkostninger nærmer sig. Få et samlet overblik over denne og øvrige tidsfrister.

Vi nærmer os med hastige skridt sidste chance for at søge kompensation for faste omkostninger. 

Ansøgningsfristen er ganske vist udskudt en måned til den 30. september, men der skal et grundigt forarbejde til, hvis du skal have det rigtige beløb ud af kompensations-ordningen. Og der skal ikke mindst vedlægges en revisorerklæring, når du søger om kompensation.

Derfor opfordrer vi alle, som har mulighed for at få del i ordningen til at gå i gang med forberedelserne sammen med deres revisor og rådgiver allerede nu.

Du kan søge om kompensation for faste omkostninger, hvis din virksomhed på grund af COVID-19 har haft en omsætningsnedgang i en tre måneders kompensationsperiode (perioden 9. marts til 8. juni 2020) på mindst 35 procent i forhold til en referenceperiode (som udgangspunkt 1. april til 30. juni 2019) eller forbud mod at holde din virksomhed åben. Det er også muligt at søge for fire måneder (altså i perioden 9. marts til 8. juli 2020).

Der kan søges om kompensation for faste omkostninger – altså omkostninger, som din virksomhed fortsat skulle afholde, selv hvis den var lukket eller havde begrænset omsætning. 

Faste omkostninger er mere end du tror

- Ansøgningen skal indeholde oplysninger om virksomhedens realiserede og forventede omsætning og faste omkostninger samt en del forklaringer til tallene. Så det kræver et grundigt forarbejde. Og den 30. september er sidste mulighed, siger Kim Köhler, partner og statsautoriseret revisor i Beierholm.

 - Og vi kan se, at kompensationsordningen for faste omkostninger overrasker rigtig mange, fordi de ikke selv er opmærksomme på, hvor meget der falder ind under faste omkostninger. Det er meget mere end husleje og nogle få andre poster, der skal med i betragtning, når du opgør dine faste omkostninger, tilføjer Kim Köhler. 

- Har du behov for at få afklaret dine muligheder, så kontakt os gerne.

Få et opdateret overblik over tidsfrister mv.

Der er mange ansøgningsfrister i forbindelse med COVID-19-hjælpepakker m.v. at huske på. Vi har opdateret vores nyhedsbrev med fokus på frister i udvalgte dele af hjælpepakker m.v. generelt målrettet selvstændige og erhvervslivet. >> Hent det opdaterede nyhedsbrev her.

Tag fat i os. Vi hjælper gerne

>> Kontakt en revisor i Beierholm

 

 

Find en revisor nær dig

Find revisor

in
Share
f
Share
Share