Pas på bank-fatamorganaet

Beierholms bestyrelsesformand udtaler i kronik på Finans.dk: Mange mindre og mellemstore virksomheder har akut behov for tilførsel af likviditet, hvis de skal overleve coronakrisen. Efter min mening er det utopi at tro og håbe på, at hjælpen kommer fra bankerne.

Bestyrelsesformand og statsautoriseret revisor Niels Jørgen Kristensen fortsætter:

Politikere, virksomheder og samfundet som helhed har en forventning om, at bankerne skal være med til at løse problemet. Nogle kommer med venlige opfordringer til bankerne om at undlade at udbetale udbytte og om at tage større risici i kreditafdelingen.

Men jeg er desværre bange for, at vi bliver skuffede. Efter min mening er det utopi at tro og håbe på, at hjælpen kommer fra bankerne. Både det politiske system og bankerne har nemlig brugt de sidste 10 år på at ruste sig mod en ny finanskrise.

Nu står vi midt i en helt anden form for krise, som ingen havde set komme, og som vores grundigt oparbejdede systemer ikke tager højde for. Derfor skal hverken politikere eller nødstedte virksomheder forvente, at bankerne løser likviditetsproblemet. Incitamentet er ganske enkelt ikke til stede.

Min pointe er derfor: Hvis politikere, erhvervsliv og samfund forventer, at bankerne redder os, så kommer vi til at tabe endnu større. Det er et fatamorgana, der kan føre os på vildspor i ørkenvandringen. Og er der noget, vi ikke har brug for på nuværende tidspunkt, så er det vildspor.

Niels Jørgen Kristensen, bestyrelsesformand og statsautoriseret revisor i Beierholm

>> Læs kronikken på Finans.dk

Find en revisor nær dig

Find revisor

in
Share
f
Share
Share