Gode digitale vaner
For at reducere risikoen for, at virksomheden bliver ramt af et hackerangreb eller en computervirus, er det afgørende, at alle i virksomheden løbende bliver mindet om de gode digitale vaner.
Vi har samlet en række gode råd til en bedre digital adfærd:

Få gode råd til at opdage svindel
Hackerne sender i dag ikke kun mails. Du kan nemt komme ud for at modtage sms’er, hvor du bliver bedt om at udlevere NemId nøgler eller andre personlige informationer. Telefonopkald, hvor svindlerne ringer op og under forskellige påskud forsøger at få dig til at udlevere dine personlige oplysninger, bliver også mere og mere almindelige.
Husk altid, at uopfordrede e-mails, sms’er og opkald fra personer eller virksomheder, der spørger efter personlige oplysninger – det skal vække mistanke.
Digitaliseringsstyrelsen giver på sikkerdigital.dk 5 gode råd ved uopfordrede mails sms’er eller opkald. Du får dem her:
Når du shopper eller logger på tjenester på nettet, så kig efter den lille hængelås i browseren – den betyder, at dine oplysninger bliver krypteret, og derfor ikke kan aflures.
DonkyKong er ikke et stærkt password. Kjæld4-gik5ture-i6kanter er et eksempel på et stærkt password, fordi det gerne skal være langt og også gerne komplekst. Især længden er vigtig, fordi det kræver langt flere kombinationsmuligheder at knække koden. Og udlever aldrig dit password til andre.
Pas på telefonopkald, hvor nogle du ikke kender forsøger at lokke informationer ud af dig.
Giv aldrig en person adgang til din computer – med mindre du er 100% sikker på formålet.
Brug aldrig USB-nøgler, som du ikke kender oprindelsen af. De kan være inficeret med skadeligt software, der kan inficere din computer.
Hent kun apps til din telefon og tablet fra officielle appstores. Så er der mindre risiko for, at appen er skadelig.
Klik ikke på et link eller et vedhæftet dokument i en e-mail, hvis du ikke kender afsenderen. Det kan inficere din computer med virus og kryptere alle dine data.
Log ikke ind på SKAT, netbank og sociale medier på computere på hoteller, biblioteker og netcaféer. Du risikerer at blive overvåget.
Social engineering er en metode, kriminelle bruger til at snyde os. De udgiver sig for at være nogle, vi har tillid til og bruge det til at franarre os oplysninger eller få adgang til systemer.
Brug ikke trådløse netværk, du ikke kender. Dine oplysninger kan blive afluret af hackere.
Sig nej til venneanmodninger fra personer, du slet ikke kender. De kan misbruge dine data og informationer.
Hvis du er interesseret i at komme et spadestik dybere omkring digital sikkerhed, så besøg Digitaliserings-styrelsens hjemmeside sikkerdigital.dk. Her kan du få gode råd til, hvordan du styrker både din egen og din virksomheds it-sikkerhed.
Du er altid velkommen til at kontakte en af vores specialister, hvis du ønsker vores rådgivning om IT-sikkerhed.