Fritvalgskonto

Hvis man som lønmodtager er dækket af en overenskomst, bliver en procentdel af den ferieberettigede løn sat ind på en såkaldt fritvalgskonto. Er man omfattet heraf, kan der vælges mellem at få udbetalt pengene, bruge dem til søgnehelligdage, feriefridage, pensionsindbetaling eller til efteruddannelsesformål.

Der afsættes i 2020 4,0% af årslønnen på en fritvalgskonto.

Kontoen oprettes i virksomheden, der er altså ikke tale om, at pengene skal overføres til konti udenfor virksomheden. Det er således virksomheden, der skal administrere hver enkelt medarbejders fritvalgskonto.

I marts måned kan medarbejderen hvert år bestemme, om de vil konvertere feriefridage om til indbetalinger på fritvalgskontoen. Hver af feriefridagene kan laves om til 0,5% ekstra af den ferieberettiget løn, som bliver overført til fritvalgskontoen hver måned. Det betyder, hvis man har 5 feriefridage, kan man få 2,5% i yderligere bidrag til fritvalgskontoen om måneden.

Beierholm rådgivning og revision 10

Vi hjælper gerne

Kontakt din revisor eller skatteafdelingen for at vurdere, hvori dine fordele består, og hvad en frivalgskonto og ordningen vil betyde i praksis for dig.

Beierholm - tilmelding til nyhedsservice

Tilmeld dig nyhedsservice

Bliv opdateret med aktuelt nyt. Modtag inspiration og indsigter, der kan lette hverdagen og flytte forretningen. Deltag i nationale og lokale events.

Tilmeld dig nyhedsservice