M&A Kvartalsstatistik Danmark / Europa Q2 2023

Virksomhedssalget i Danmark og Europa fortsætter den lovende start på året, og vi oplever en sund aktivitet i andet kvartal af 2023, som på en række områder overgår niveauet fra første kvartal. Antallet af transaktioner i andet kvartal af 2023 viser et stærkt aktivitetsniveau både i Danmark og Europa efter rekordåret 2022. Antallet af transaktioner i andet kvartal af 2023 viser en stigning i Danmark og er i Europa på niveau med første kvartal af 2023. Niveauet er dog under 2022 og 2021, som begge var rekordår. Samlet ser vi et stærkt marked og et solidt potentiale for fortsat høj aktivitet i 2023 på trods af geopolitiske usikkerheder og et højere rentemiljø i Europa.

I Danmark viser andet kvartal af 2023 blandt andet et øget aktivitetsniveau for salg af danske virksomheder i forhold til årets første kvartal. Når man ser på det europæiske M&A-marked, ser aktivitetsniveauet i andet kvartal 2023 også lovende ud. Antallet af transaktioner er på samme høje niveau som første kvartal 2023, og det solide aktivitetsniveau i Danmark og størstedelen af Europa ses som et udtryk for et robust marked med udsigt til et fortsat godt aktivitetsniveau i 2023.

Beierholm-Corporate-Finance-Q2-graf-Salg-af-danske-virksomheder.png
Graf: Udvikling af antal danske solgte virksomheder
I Danmark viser andet kvartal af 2023 lovende tegn på, at det kan blive endnu et stærkt M&A-år, om end ikke helt på niveau med rekordåret 2022. De finansielle køberes appetit er på vej tilbage til historiske niveauer efter den indledende opbremsning under COVID-19-pandemien, og udgør indtil nu 37% af alle købere i 2023.”
DANIEL SAND – PARTNER, BEIERHOLM CORPORATE FINANCE

Bliv klogere på M&A-markedet i rapporten, som er udarbejdet af vores specialister hos Beierholm Corporate Finance. Rapporten finder du her.

 

Vi kan også hjælpe dig

Vil du vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig og hvilke muligheder for rådgivning og sparring, vi tilbyder, står vi altid klar til en indledende snak om din situation og dine behov. Kontakt os, så vi sammen kan drøfte markedet for fusioner og opkøb inden for din industri generelt og mulighederne for din virksomhed specifikt.