Smutvej til lavere boafgift

Beierholm-sommerhilsen-2021.jpg

Er du oppe i årene og velhavende, kan familien benytte sig af en særlig målrettet begunstigelse med markante skattefordele. Forudsætningen er, at ægtefællen og børnene står til at arve en betydelig sum.

Normalt skal der betales 15 pct. i boafgift, når der arves i lige linje. Men denne boafgift kan undgås på en del af arven, hvis arvelader indsætter tilstrækkelige unge børn, børnebørn eller oldebørn som begunstigede på en eller flere pensionsordninger med løbende udbetaling – det vil sige ratepensioner og livrenter. 

Er den eller de begunstigede under 24 år, når de arver, så har de mulighed for at vælge udbetaling af pensionsordningen – uden af der skal betales boafgift på 15 pct. af værdien. Denne udbetaling beskattes som personlig indkomst hos den unge. Skattefordelen er at den/de unge normalt ikke har en indkomst, der er så høj, at de kommer til at betale topskat, og skatten dermed vil være lavere end de 40 pct., der skal betales, når en pensionsordning med løbende udbetaling arves. 


Så hvis aflader har indbetalt til pensionen med fradrag i topskatten, så opnås der ved denne særlige begunstigelse både en skatterabat og sparet boafgift på yderligere 15 pct.

Kontakt gerne din rådgiver for yderligere rådgivning.
 

Vi hjælper også gerne dig

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig, er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi indleder altid gerne med en afklaring af dine ønsker og behov samt hvilken værdi, vores rådgivning kan tilføre dig og din økonomi.

Kontakt os for en uforpligtende snak
Beierholm - gratis hotline.jpg