Ejerskifte og generationsskifte

Læg planer i god tid – og brug dine rådgivere

Et ejerskifte eller generationsskifte er en meget stor opgave. For din virksomhed og for dig som ejerleder. Derfor er det vigtigt, at du begynder processen i god tid. Få talt om det med familien. Tal med de rådgivere, du har til rådighed – primært din advokat og din revisor. Og få lagt en strategi og en handlingsplan.

Både økonomi og hjerteblod

Generationsskifte handler om at sikre din virksomheds overlevelse uden dig. Samtidig gør overgangen din virksomhed sårbar, fordi likviditet, ledelse og relationer er i spil. Desuden er der mange forskellige regler, der skal tages højde for: Arveret, skat og afgifter, finansiering m.m. Det involverer store beløb, som er afgørende for både gamle og nye ejeres livsvilkår fremover. 

Et generationsskifte åbner også for mange følelser, store spørgsmål og risiko for konflikter. Hvad ønsker I for fremtiden? Er der enighed i familien?

Derfor er det vigtigt at processen er tilrettelagt i god tid, så overgangen kan ske i et tempo, alle kan være enige om.

Beierholm - Generationsskifte

Beierholm hjælper dig med generationsskifte

Vi tilbyder rådgivning for hele processen ved generationsskifte og ejerskifte. Fra den indledende økonomiske og forretningsmæssige analyse af din virksomhed, over oplæg til omstrukturering, vurdering af alternativer og økonomiske konsekvenser og til udarbejdelse af handlingsplan og gennemførelse.

Kontakt os for at høre nærmere
Beierholm ejerskifte.jpg

Vi hjælper dig med

  • Værdiansættelse og salgsmodning af din virksomhed
  • Evt. ændring af selskabsform, omstrukturering og etablering af holdingselskaber
  • At beregne skatter og afgifter ved overdragelse
  • At vurdere muligheder for skattefri overdragelse (succession)
  • At indhente tilladelser m.v. fra skattemyndighederne
  • Privatøkonomisk rådgivning
  • At udarbejde strategi og handlingsplan for overdragelsen.
9 skridt til et godt ejerskifte
Beierholm rådgivning og revision 16

Hvorfor et ejerskifte?

Hvorfor overvejer du et ejerskifte? Du kan have mange grunde, og det er vigtigt for hvilken løsning, der er bedst!

Ofte ønsker en nuværende ejerleder at gå helt eller delvist på pension og vil sikre, at virksomheden kan leve videre. Eller sørge for at næste generation kan overtage familievirksomheden. Det kan også være, din virksomhed er vokset, så du vil have yngre kræfter eller en mere professionel ledelse til at udvikle den videre? Måske er der behov for ny kapital?

Beierholm-Finansiel-Rådgivning_finanstilsynets-tilladelse

 

Skal ejerskab og ledelse overdrages samtidig, eller vil du fortsætte som ejer, uden at lede? Eller som leder uden at eje – hele – virksomheden?

Tal med os om dine ønsker og muligheder

Beierholm rådgivning og revision 22

Hvem skal overtage din virksomhed?

Er det familiens næste generation, der skal overtage din virksomhed? Skal alle dine børn være ejere og ledere? Har junior de kompetencer, der skal til, eller skal han eller hun allerede nu begynde på en lederuddannelse og tildeles mere ansvar?

Beierholm - klar til en aftale.jpg

 

Der er måske en central medarbejder der vil overtage virksomheden? Eller skal den sælges eller fusionere med en anden? En konkurrent, som vil øge sin styrke på markedet? En leverandører eller kunde der ønsker kontrol over en større del af værdikæden? Eller en kapitalfond – eller en anden udefrakommende, som ser muligheder?

Der er sikkert nogle, du hellere ser overtage end andre – og nogle du afgjort ikke vil sælge til.

 

 

Spørg os om det gode generationsskifte eller ejerskifte

Vil du have råd om, hvordan du kommer i gang med generationsskifte eller ejerskifte? Eller måske bare en uforpligtende snak om muligheder, tidshorisonter og andre indledende tanker? Tag fat i din revisor eller kontakt os her.
 

Hvad kan vi hjælpe med?
7 + 10 =
Løs denne simple matematikopgave og indtast resultatet. Indtast f.eks. 4 hvis opgaven er 1+3.