Budgetark inkl. 5 nyttige tips til budgettet

Download gratis budgetark her

Skal du have overblik og indblik i din økonomi, er et budget afgørende.

Budgetlægning bliver nemmere at overskue, hvis du har de rette værktøjer at gøre brug af. Et overskueligt budgetark, til at danne ramme om dine tal, er en god start.

Sådan et budgetark har vi lavet til dig, og det kan du downloade gratis her - 
og vi har også samlet 5 nyttige tips, der får dig godt fra start.

1: Find et godt værktøj

Du er allerede godt i gang! Første step i budgetlægningen er nemlig at finde et godt værktøj til at danne udgangspunkt for arbejdet med budgettet.

Dette værktøj får du som nævnt med vores budgetark, som du kan tilpasse efter dit behov. Når du har downloadet budgetarket, er du således allerede godt fra start.
 

 

Beierholm-Finansiel-Rådgivning-data

2: Tag afsæt i betalingsservice aftaler

En nem og hurtig måde at få information om dine faste årlige udgifter, er at starte med at inddrage alle dine meddelelser fra betalingsservice. På den måde får du nemt et retvisende overblik over dine faste udgifter 12 måneder tilbage. Du skal dog huske, at du her kun får de udgifter, som er tilmeldt betalingsservice.

Når det gælder de variable udgifter – eksempelvis mad, tøj og lignende – så handler det om prioritering af forbrug og om at være realistisk. Det kan give indblik at gemme kvitteringer over en periode.

Beierholm Finansiel-Rådgivning_nyheder

3: Suppler med et udskrift fra budgetkontoen og husk de uforudsete

Først og fremmest bør du benytte en budgetkonto, og gør du det, er et udskrift fra budgetkontoen, fra det seneste år, god i forhold til at krydstjekke dine faste udgifter.

Her finder du måske også faste udgifter, som ikke er tilmeldt betalingsservice. Det er vigtigt, du også tilføjer disse udgifter til budgettet, samt at du sætter af til uforudsete udgifter og eventuel vedligeholdelse af fast ejendom.

Beierholm-Finansiel-Rådgivning-laptop-grafer

4: Husk at runde lidt op og sprede beløbet ud

Det er en god ide at lægge lidt til tallene, når du lægger dem ind i budgettet. Det enkelte beløb kan variere lidt fra år til år – eksempelvis som resultat af diverse prisreguleringer.

Det er derudover også tilfældigt med hvilket tidsinterval udgifterne betales – nogle månedligt og andre kvartalsvis eller andet – så husk også at fordele den enkelte udgift ud på alle 12 måneder. Det giver overblik med et fast samlet månedligt beløb til betaling.

Beierholm medarbejder lytter til musik.jpg

5: Følg op løbende

Når budgettet er lagt, vil kun tiden vise, om det holder. Men det skulle det gerne og derfor er det vigtigt, at følge op på, hvordan tallene udvikler sig. Enten hver måned, når betalingsmeddelelsen kommer, eller hvert kvartal og som minimum halvårligt.

Kontroller at de enkelte tal stemmer, og hvis ikke, så ret dem til hvor nødvendigt. Sørg for rådighedsbeløbet er retvisende og sørg for budgettet balancerer.
 

Beierholm-30-juni-2021.jpg

God fornøjelse!


Med disse fem punkter har du et godt udgangspunkt for at lægge et realistisk budget, som sikrer dig et godt overblik over din økonomi. Nu er det blot at gå i gang.


Læg ud med at finde dine indtægter og dernæst dine faste udgifter, som fordeles udover året. Efterfølgende supplerer du med dine variable udgifter og sætter rammerne for dit forbrug, inden du til sidst får budgettet til at balancere - og så er der blot tilbage, at sørge for at overholde det.

Beierholm Finansiel Rådgivning kan hjælpe dig med at planlægge og optimere din økonomi, så den arbejder bedst muligt for dig - nu og i fremtiden. Vi indleder altid gerne med en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig.

 

Vi hjælper også gerne dig

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig, er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi indleder altid gerne med en afklaring af dine ønsker og behov samt hvilken værdi, vores rådgivning kan tilføre dig og din økonomi.

Kontakt os for en uforpligtende snak
Beierholm - gratis hotline.jpg