5 gode grunde til at have en revisor

 

Beierholm-de-bedste-rammer

Du kan vitterligt tale med din revisor om ALT: Hvordan din privat- og virksomhedsøkonomi hænger sammen. Hvordan du øger din indtjening på udvalgte kunder, hvordan din virksomhed overlever næste kvartal, hvilke medarbejdere du vil af med – og hvordan du står, hvis du bliver skilt. Intet af det, I taler om, kommer videre.

Det betyder, at din revisor kan være den, der har mest indsigt i din virksomhed, dens trivsel og udvikling – ud over dig selv. En virkelig nær rådgiver – både i opgangs- og nedgangstider.

Revisoren kan hjælpe dig med at opstille dit regnskab korrekt – og retvisende. Og når din revisor afgiver en erklæring på regnskabet får f.eks. din bank, dine leverandører eller mulige investorer sikkerhed for, at regnskabet er retvisende. Den sikkerhed vil ofte give dig bedre vilkår – f.eks. lavere udlånsrenter i banken eller bedre kreditvilkår hos leverandørerne. Ikke fordi regnskabet er bedre, men blot fordi en godkendt revisor har erklæret, at regnskabet er i orden.

Det kan være dyrt og i værste fald fatalt ikke at indberette og betale moms, skat m.m. til tiden. Ikke blot i renter og gebyrer til Skattestyrelsen. Din bank, leverandører og mulige investorer vil også opfatte for sen indberetning som et dårligt tegn, der kan påvirke jeres samarbejde. Det er også dyrt, hvis der er fejl i indberetningerne. Hvad enten du snyder dig selv, eller myndighederne opfatter din fejl som et forsøg på at snyde. Din revisor sikrer dig korrekt indberetning og betaling til tiden.

Revisorer kommer i rigtig mange virksomheder. Det giver en enorm erfaring med virksomhedsdrift og -udvikling, og hvad der fungerer i praksis. Al denne viden bruger revisoren i sin rådgivning af dig. Ofte har din revisor også viden om din specifikke branche – udvikling, best practice m.m. Din revisor kan i det hele taget rådgive dig om mere end blot dit regnskab. F.eks. digitalisering, GDPR, tilskudsmuligheder, skat, bæredygtighed, IT-sikkerhed, automatisering og forretningsudvikling. I hvert fald her hos Beierholm.

Revisorer er ikke en udgift. De er en investering, der giver overskud.  Revisorer afslører og retter fejl i regnskaber, der ellers ville have kostet virksomhederne penge. De giver grundlag for lavere renter på lån, bedre kreditvilkår og finansiering. Det viser analyser fra Copenhagen Economics og FSR. Samtidig kan revisorens rådgivning også forbedre driften og din indtjening. Langt de fleste virksomheder opnår større værdi af revisorens arbejde, end revisorregningen lyder på.

Kontakt Beierholm, hvis du vil høre mere.