TIMBERMAN A/S

Timberman A/S: Outsourcing er godt for virksomheden. Går du og overvejer, om det kan betale sig at overlade din virksomheds bogføring til en ekstern leverandør? Så læs med her og bliv klogere på, hvorfor Timberman Denmark A/S har valgt at outsource bogholderiet – ud over at de sparer penge.

Foto: Timberman. Designparket Eg Chevron Naturlak.

Behov for færre faste omkostninger

Keld Jensen var indtil 1. januar 2019 medejer og direktør for Timberman i Hadsund. Virksomheden sælger gulve i træ, vinyl og kork til det danske marked via et bredt netværk af forhandlere. I dag har Keld Jensen overladt roret til en ny direktør, Mogens Fisker.

Keld Jensen fortæller, at outsourcing altid har været lidt af et mantra for Timberman:

”Outsourcing en god måde at nedbringe de faste omkostninger på, ikke mindst i en branche som vores, der til tider kan være ramt af konjunkturudsving. Derfor er det en fordel med en større andel af variable omkostninger. Det giver mulighed for at skrue op og ned og måske genforhandle aftalerne.”

Det har betydet, at Timberman outsourcer områder som lager, logistik, it og marketing.

Beierholm overtager bogholderiet

Beierholm har siden 2014 stået for Timbermans bogholderi. Forud for aftalen havde de to parter en grundig snak om virksomhedens dagligdag, om bogholderiets opgaver nu – men også om forventninger til fremtiden. Opgaverne mellem Beierholm og en virksomhed kan fordeles på mange måder, og det er slet ikke givet, at Beierholm skal stå for det hele. Det aftales individuelt, alt efter hvad der giver bedst mening for den enkelte virksomhed.

I Timbermans tilfælde sørger virksomheden selv for fakturering og lagerstyring, hvorefter virksomhedens dedikerede team hos Beierholm tager over. Teamet tager sig af daglig bogføring, afstemning, betalingsforslag til netbanken, lønberegning, opfølgning, indberetning af moms, skatter og afgifter samt rapportering til ledelsen og Timbermans ejere, Amorim Group i Portugal.

Den løbende sparring er guld værd

Derudover er løbende sparring en både naturlig og vigtig del af samarbejdet, fortæller revisor Grete Elgaard, der fungerer som Timbermans eksterne regnskabschef og controller:

”Det betyder meget, at jeg sidder ude hos virksomheden og udfører en del af arbejdet med at kvalitetssikre afstemninger og lave månedsrapportering. Vi lærer hinanden rigtig godt at kende, og vi kommer til at tale om mange sider af virksomhedens økonomi. På den måde tager vi meget i opløbet.”

 Den bedste løsning nogensinde”

Siden Timberman overlod det meste af økonomifunktionen til Beierholm, er virksomhedens udgifter til regnskab og bogholderi reduceret, og kvaliteten har fået et løft, fortæller Keld Jensen:

”Hvis jeg skal sige det kort og godt, er det den bedste løsning, jeg nogensinde har haft på min økonomifunktion. Førhen brugte vi mange ressourcer på at kontrollere tingene, men det er slut nu. Beierholm har fuldstændig styr på bogføring og rapportering, så vi har fuld tillid til dem. Beierholms medarbejdere har nogle kompetencer, som vi ikke ville kunne hyre os til. Det gør ydelsen ekstra værdifuld,” fortæller Keld Jensen.

Stifter af Timberman A/S, Keld Jensen, og direktør Mogens Fisker.
 

Et springbræt til digitalisering

Hos Timberman har man stor erfaring med at sende opgaver ud til eksterne leverandører. Keld Jensen råder andre virksomheder til at gå de interne processer efter i sømmene, i forbindelse med at man tager beslutningen om at outsource.

”En fordel ved outsourcing er, at man tvinges til at have nogle procedurer, der gør det nemt for begge parter, og nogle skemalagte rutiner, hvor alle ved præcist, hvem der skal gøre hvad. Man får simpelthen styr på sine processer, og det ser jeg som en stor fordel.”

For Timbermans vedkommende betyder det blandt andet, at virksomheden har vinket farvel til papirfakturaer, og at alle godkendelses- og betalingsprocesser er lagt fast i digitale rutiner. Outsourcing kan derfor også hjælpe din virksomhed til at tænke mere effektive og digitale arbejdsgange ind i hverdagen.

En overvejelse værd

Måske kan din virksomhed også drage fordel af at sende hele eller dele af økonomifunktionen ud af huset. Typisk er der penge at spare, og Beierholms medarbejdere er opdateret med den sidste nye viden, som det kan være tidskrævende at holde sig ajour med internt i virksomheden.

Prismæssigt har du mulighed for at aftale en fast pris for de aftalte opgaver, så du undgår overraskelser.

Fem gode grunde til at outsource økonomifunktionen til Beierholm:

  • Bedre kvalitet og ensartethed i bogføringen
  • Bedre udnyttelse af nye regler og muligheder
  • Relevant og effektiv rapportering
  • Let adgang til sparring om virksomhedens økonomi og udvikling
  • Mere tid til kunder og kerneforretning.

Du er velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak om fordelene for din virksomhed ved at outsource opgaver til Beierholm.

Læs også

Let hverdagen i din virksomhed med BEIERHOLM FOKUS, der giver adgang til et moderne økonomisystem, let bilags- og lønhåndtering og hurtig adgang til sparring.

Erhvervsservice i Beierholm

4 administrative barrierer, der hæmmer din virksomheds vækst

Skal du have hjælp af en bogholder eller revisor?

Andre relevante cases

Økonomistyring og rådgivning for Expert og Punkt1

BeneFit - en kædevirksomhed i balance

Find en revisor nær dig

Find revisor

in
Share
f
Share
Share