For vores kunders skyld

Fakta

Daxiomatic har arbejdet med implementering af ERP-systemer siden virksomhedens start i 2010

  • Afdelinger i Skanderborg, Odense og Roskilde

  • Udfører også opgaver i Grønland

  • 50 ansatte

  • Lars Fredslund Hansen fra Beierholm i Odense har siden 2012 været kundeansvarlig revisor 

- Det er med revisorer, som det er med fodbolddommere. De skal ikke gøre for meget væsen af sig, siger Jesper Refning, managing partner i IT-konsulentvirksomheden Daxiomatic.

- Vi skal koncentrere os om vores kunder, så revisoren skal være her så lidt som muligt. Til gengæld skal han være til rådighed, når vi har brug for ham.

Daxiomatic beskæftiger sig alene med implementering af ERP-systemet Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations. Kunderne er større danskbaserede virksomheder, der arbejder internationalt, og som har stor volumen og stor kompleksitet i deres processer.

- Vores kunder er primært produktions- og logistikvirksomheder, hvor supply chain management er helt afgørende for virksomhedens drift. Med ERP-systemet sparer de tid og får et overblik, som det ellers ville være umuligt at opnå, over lagerbeholdning, råvaretilførsler, produktionstid med mere. Systemet kan se gennem hele værdikæden og fortælle, hvornår kunden kan få sin vare. Det sker ud fra valide data, og det optimerer værdiskabelsen i logistikkæden, siger Jesper Refning.

091019 Daxiomatic_Skanderborg_180.jpg

Store projekter

Daxiomatic arbejder med store projekter på mellem 5.000 og 10.000 timer.

- Vi analyserer kundens forretning for at finde ud af, hvorfor det overhovedet giver mening at få et nyt ERP-system. Tidligere tilpassede vi systemet til den enkelte virksomhed, men det betød, at vi ændrede så meget i det, at det blev svært at videreudvikle systemet og tilpasse det til fremtiden. Så i dag ændrer vi i stedet virksomheden. Vi tilpasser den måde, som man driver den på, til ERP-systemet, forklarer Jesper Refning.

Systemet omfatter produktion, logistik, økonomi, indkøb og salg. Senest er HR kommet ind, så nu kan det også fortælle hvem i organisationen, der for eksempel har et truckcertifikat.

Daxiomatic har arbejdet med implementering af ERP-systemer siden virksomhedens start i 2010. I dag beskæftiger man 50 ansatte, der er fordelt på afdelingerne i Skanderborg, Odense og Roskilde, og virksomheden udfører også opgaver i Grønland.

Daxiomatic_Roskilde_Beierholm kunde.jpg

Et oprør

Med Jesper Refnings formulering er Daxiomatic startet af håndværkere. Han er selv tidligere programmør.

- Vi var en kreds, der syntes, at man i IT-branchen ikke behandlede sine kunder særlig pænt. Det var i den grad sælgers marked, og det gjorde vi oprør imod. Hos os handler det om at skabe værdi for kunderne. Vi vil gøre en forskel. Vi er her for kundernes skyld, forklarer han.

Daxiomatic gør ikke bare en forskel i forhold til sine kunder, men også i forhold til virksomhedens egne medarbejdere.

- Vi har valgt ikke at have nogle chefer. Vi er i stedet en formålsledet virksomhed med passionerede medarbejdere. Men selvfølgelig har vi et sæt spilleregler. Vi har nogle roller, og alt, hvad vi laver, er 100 procent aftalt. Som medarbejder hos os rådfører man sig med en meningsfyldt berørt kollega, inden man træffer en beslutning. Det kan for eksempel være inden, man køber en ny mobiltelefon, siger Jesper Refning.

Succesfuld virksomhed

En eventuel skepsis over for den særlige ledelsesform bliver gjort til skamme af de økonomiske og faglige resultater, som Daxiomatic har opnået. Virksomheden er velkonsolideret og præstere en rigtig god indtjening. I 2016 blev Daxiomatic tillige kåret til Danmarks bedste ERP-leverandør af magasinet Computerworld. Det er alt sammen resultater, der har påkaldt sig opmærksomhed både blandt virksomheder og i medierne.

- Det kan godt skabe værdi og penge at behandle mennesker ordentligt, siger Jesper Refning.

- Samtidig får vi nogle lykkeligere medarbejdere. Mennesker kan sagtens finde ud af selv at træffe beslutninger, og med den ledelsesform, som vi har, sander vi aldrig til.

Vi har valgt ikke at have nogle chefer. Vi er i stedet en formålsledet virksomhed med passionerede medarbejdere.
Jesper Refning, managing partner, Daxiomatic

Lars Fredslund Hansen fra Beierholm i Odense har siden 2012 været kundeansvarlig revisor for Daxiomatic.

- Vi har en meget nærværende relation til Lars. Han er til at få fat i, og vi får altid god rådgivning og sparring, når vi har behov for det. Der er en tryghed i, at han lige tager kontakt til min regnskabskollega, Lise, når der er et spørgsmål, som vi skal forholde os til, siger Jesper Refning.

Det var Lars Fredslund Hansen, der hjalp virksomheden med at rekruttere bogholderen, som i dag er virksomhedens økonomichef.

Nærværende relation

- Jeg rådgiver og sparer med Lise Pilensgaard, når der er et spørgsmål, som vi skal have vendt. Fra Beierholm har vi også ydet skatte- og momsrådgivning, vi har bistået i forbindelse med omstruktureringer af virksomheden, og så står vi naturligvis for revisionen, siger Lars Fredslund Hansen.

Lars Fredslund Hansen.jpg

Kører rigtig godt

Han understreger, at det er en virksomhed, der både økonomisk og organisatorisk kører rigtig godt. Daxiomatic ApS har seks medejere, og der er yderligere to medejere i et af datterselskaberne.

- Det fungerer fint. Selvom virksomhedens medarbejdere i vid udstrækning er selvledende, er der ingen slinger i valsen. Det formelle er i orden, og det er en veldrevet virksomhed, siger Lars Fredslund Hansen, der som en god fodbolddommer hverken går i vejen eller ødelægger spillet.

- Lars er god til at sætte sig ind i, hvordan vi gør tingene hos Daxiomatic, siger Jesper Refning.

- Han tilpasser Beierholms produkt til os. Det betyder, at det foregår på vores virksomheds præmisser og ikke på Beierholms. Det sætter vi pris på. Det er den måde, som vi selv behandler vores kunder på i Daxiomatic.

Kundetilpasset service

Lars tilpasser Beierholms produkt til os. Det betyder, at det foregår på vores virksomheds præmisser og ikke på Beierholms. Det sætter vi pris på.

Jesper Refning, managing partner, Daxiomatic

091019 Daxiomatic_Odense_256.jpg

Udfordring

Skulle ansætte en bogholder. Havde brug for skatterådgivning og ønskede at gennemføre omstruktureringer i virksomheden.

Løsning

Beierholm hjalp med ansættelse af bogholder, som i dag er virksomhedens økonomichef. Der foregår tæt og løbende sparring mellem økonomichef og revisor i Beierholm. Beierholm har ydet skatterådgivning og rådgivet ifm. en omstrukturering i virksomheden. Og står for revisionen.

Resultat

Det tætte samarbejde og den løbende sparring skaber tryghed og gode resultater. Kunden får tilpasset og rettidig rådgivning. Som en god fodbolddommer. der hverken går i vejen eller ødelægger spillet. Daxiomatic ApS lægger stor vægt på medarbejdertrivsel og kundetilfredshed, hvilket er et godt match med Beierholms værdier.

Vil du vide mere om Beierholms kundetilpassede rådgivning? 

Book et uforpligtende møde med os.

Hvad kan vi hjælpe med?
15 + 0 =
Løs denne simple matematikopgave og indtast resultatet. Indtast f.eks. 4 hvis opgaven er 1+3.