Træk stikket – og få en bedre forretning

Måske du opdager, at mængden af returvarer er eksploderet, uden at nogen kan forklare hvorfor. Måske du opdager medarbejdere, som sidder og laver manuelt tastearbejde, som lige så godt kunne automatiseres, så de kunne bruge deres tid på noget mere berigende.

Du har travlt – men har du tænkt over, om du har så travlt, at du slet ikke har tid til at udvikle din virksomhed, så I bliver endnu bedre til at levere det, jeres kunder efterspørger?

Har du tænkt på, om du har så travlt, at du ikke opdager, dine konkurrenter løber fra dig? Så du går glip af indtjening, der giver din virksomhed succes – og du ved siden af din succes som virksomhedsleder virkelig opnår det, der i første omgang gjorde, at du valgte at etablere din egen virksomhed. Fordi du gerne vil have mulighed for selv at kunne planlægge din tid – og den følelse af frihed, det giver.

Vores påstand er, at du måske nok har så travlt, at du ikke får taget de skridt, der kan løfte din virksomhed og dig selv endnu længere frem i konkurrencen med dine konkurrenter. Hvor du får flere tilfredse kunder og større indtjening, fordi mange af de basale administrative processer er digitale – og du har tid og overblik til at fintune din virksomhed.


Har du ikke fået sat strøm til digitaliseringen, så er du ikke den eneste

Du er ikke alene om det. For hovedparten af Danmarks 180.000 mindre og mellemstore virksomheder har så travlt, at de aldrig rigtig er kommet i gang med at sætte strøm til mange af de manuelle processer i deres virksomheder.

FSR - danske revisorer har netop fremlagt en analyse af mindre og mellemstore virksomheders behov for rådgivning i fremtiden.

Og den viser, at 75 procent af de mindre og mellemstore virksomheder i dag er digitaliseret på et niveau, hvor man i hele virksomheden stort set kun bruger ældre etablerede teknologier – i det omfang man overhovedet gør det. Og halvdelen af virksomhederne overvurderer, hvor digitale de er – og hvor langt de er med at udnytte digitaliseringen til at forenkle deres virksomheder.


Brug de læringer, som coronakrisen har givet

Coronakrisen har i første halvdel af 2020 testet virksomheder og samfund over hele kloden. For mange har det været en kæmpe udfordring – fordi usikkerheden fik kunderne til at blive væk, og masser af aktiviteter blev aflyst.

Og måske skal du bruge sommerferien til at overveje, hvad denne test fortalte om din virksomhed? Var I klar til alle mand at arbejde hjemme? Kunne jeres økonomisystem vise, hvilken indtjening i gik glip af?

Når du har fundet ud af, hvor din virksomhed er udsat, så lav en plan for at rette op på det. 

Når du har planen, så tag fat på nogle af dine samarbejdspartnere, som kan hjælpe dig med at realisere den. For selvom du har travlt, så ved vi, at hvis du tager dette ansvar på egne skuldre, så sker der ikke noget. Se det som en investering i din virksomheds fremtid og få hjælp.

Ved du, hvor meget tid, overblik, og overskud, du henter, hvis du digitaliserer de manuelle processer?

Måske er det tiden, hvor dine betroede rådgivere kan hjælpe dig med at se potentialet i at digitalisere din virksomhed, din administration og dit økonomisystem?

Tænk på, hvor meget stærkere din virksomhed bliver, hvis du med et integreret økonomisystem, digitalt bilagsflow og digital lønhåndtering når som helst kan trække oplysningerne om, hvordan din virksomhed præsterer helt aktuelt – og hvor den kan blive bedre?

Tænk på, hvor meget stærkere din virksomhed bliver, hvis du frigør tid og skaber plads til, at du hver dag kan bruge tid på at lede og udvikle din virksomhed – i stedet for at sidde begravet i papirer og manuelle processer.

Tænk på hvilken hverdag, du vil få, hvis mange administrative processer klares ved hjælp af digitale løsninger, som er skræddersyet til din virksomhed og dit behov.

Det er vigtigt, at man bruger sommerferien til at slappe af – og reflektere over, hvad man gerne vil nå i løbet af det næste halve år. Sætte nye mål.

Derfor vil vi opfordre dig til at trække stikket. Slippe de daglige udfordringer. Mærke livet helt ned i kroppen. Det giver dig helt sikkert en følelse af frihed – og overskud og mod til at tænke nyt.

Træk stikket ud – og få en endnu bedre virksomhed.

Rigtig god sommer til alle.