Iværksætterkontoordningen

Publikationen giver dig et overblik over reglerne for anvendelse af etablerings- og iværksætterkontoordningen. Du får også et overblik over mulighederne for anvendelse af ordningen ved hjælp af eksempler.

Mere om etablerings- og iværksætterkonto

Etableringskonto- og iværksætterordningen er en ofte overset mulighed for at udskyde sin beskatning

Det kan være en dyrt at starte egen virksomhed. Både hvis du køber en eksisterende virksomhed, og hvis du starter din egen virksomhed fra bunden.

Der skal måske betales for goodwill, købes produktionsudstyr og it mv. samt afholdes driftsomkostninger. Alle disse investeringer skal finansieres. Dette sker ofte ved en kombination af egen opsparing og lån i pengeinstitut.

I den forbindelse overser mange iværksættere muligheden for at gøre brug af etablerings- og iværksætterordningen.

Opsparing til egen virksomhed med fradrag i skatten

I korte træk er det en skattebegunstiget ordning til at hjælpe iværksætterkulturen på vej – med ordningen kan du spare op på særlige bankkonti (etableringskonto eller iværksætterkonto) og trække indbetalingerne fra i skat.

Går du således med en langsigtet drøm om at starte egen virksomhed, kan du med fordel indbetale et beløb hvert år til kontoen i banken og få et ekstra skattefradrag på selvangivelsen. 

Ordningen kan bruges i årene frem til etableringen og 4 år efter etableringen.

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker hjælp til konkrete problemstillinger og opgørelser.