Firdobbelt gazellevinder samarbejder med Beierholm

Se video fra TAPPERIET

Tapperiet_adm-dir_ Pia_Kaldahl_800.jpg

Det flasker sig for TAPPERIET - kunde i Beierholm

Et hul i markedet

Tapperiet ApS lever af at tappe og pakke levnedsmidler på flasker og i poser, æsker og sachetter. Virksomheden har specialiseret sig i at håndtere mindre serier, som ikke er en lønsom forretning for de store producenter.

Direktør Pia Kaldahl, der selv er levnedsmiddelkandidat med en fortid i Chr. Hansen, så et behov blandt producenterne for at kunne outsource de mindre opgaver til en leverandør, så de selv kunne koncentrere sig om de store produktioner.

Fra nicheproduktion til totalservice

Tapperiet startede beskedent i 2009 med 3 ansatte, 4 tappelinjer og 5 kunder. I dag har de 26 ansatte, 18 produktionslinjer og cirka 100 forskellige kunder, der tæller blandt andre BKI, Hans Just, Meyer Food, Nupo, Søbogaard og Arcus. Virksomheden nøjes ikke med at tappe og pakke, men yder totalservice fra A til Z. Det betyder, at de kan hjælpe med alt fra indkøb af råvarer til design af emballage og etikker samt lagerstyring.

Opskriften på succes

Skulle man sælge Tapperiets succes på flaske, ville opskriften ifølge Pia Kaldahl bestå af lige dele fleksibilitet, fokus på kvalitet, nære kunderelationer – og rigeligt med rettidig omhu. For Pia Kaldahl er det vigtigt at kunne levere varen med alt, hvad det indebærer internt, men samtidig uden at løbe for stor en risiko med virksomhedens likviditet. 

Jeg er nok den forsigtige type, der skal kunne sove godt om natten. Jeg køber først nyt udstyr, når jeg kan se et behov hos mine kunder. Det betyder samtidig, at vi har rigtig god belægning på vores linjer. Derudover har vi formået at få vores interne processer til at følge med, så nye kunder bliver godt implementeret. Vi har altså vækstet sammen med vores kunder, og sådan at vi har kunnet følge med både procesmæssigt og kvalitetsmæssigt.” 

 

Beierholm rådgivning og revision 4

Beierholm: Vi understøtter Tapperiets strategi

Beierholm har fulgt Tapperiets vækstrejse på nærmeste hold siden 2012 som revisor og økonomisk rådgiver. Partner og statsautoriseret revisor Carsten Johnsen nikker genkendende til Pia Kaldahls forsigtighedsprincip og fokus på rettidig omhu, for det smitter af på den service, han yder Tapperiet:

Som rådgiver og revisor er det min fornemste opgave at understøtte Pia i hendes tilgang og en strategi, hvor indtjeningen kan følge med.
Statsaut. revisor Carsten Johnsen, Beierholm Roskilde

Derfor har vi anlagt en balanceret regnskabsstrategi, hvor der så vidt muligt ikke er ukendte risici eller overraskelser.

For eksempel er vi påpasselige med, at maskinerne bliver afskrevet inden for en periode, der afspejler deres reelle levetid. Det betyder, at Pia ikke pludselig står med maskiner, der repræsenterer en værdi, men som reelt set ikke er noget værd.”

Tapperiet sparrer også med Beierholm om skattemæssige forhold ved lån og leasing, ligesom ledelsesstrategi og ejerstruktur også er på tapetet. Tapperiet er et ApS med to ejere, og Carsten Johnsen har taget initiativ til, at Tapperiet får en ejerstruktur, der i højere grad fremtidssikrer virksomheden – også for at give ledelsen tryghed:

Rådgivning om ejerstruktur

Når en virksomhed opnår en vis størrelse, giver det god mening at sikre dens egenkapital ved at føre den over i et holdingselskab. Det gælder generelt, men er i høj grad aktuelt her i fødevarebranchen. Selvom Tapperiet er uhyre professionelt, når det handler om kvalitet, sporbarhed og dokumentation, er der altid en risiko for, at noget går skævt, og det kan blive dyrt. Det ved Pia med sin baggrund alt om, og jeg kan hjælpe hende med at sikre virksomheden og dens medarbejdere bedst muligt i den situation.”

Beierholm Carsten Johnsen.jpg

Fakta om Tapperiet

  • Løntapperi (dvs. har ikke egenproduktion, men servicerer andre varemærker).
  • Tapper og pakker spiritus, olie, eddike, gløgg, sirup, krydderier, pulver, chokoladeknapper og meget andet for kunder i Danmark, Norge og Sverige
  • Produktion og lager i Greve
  • 26 ansatte, 18 produktionslinjer
  • Bruttofortjeneste (2018): 9,1 mio. kr.
  • Er kåret som gazellevirksomhed i 2015, 2016, 2017 og 2018
  • Læs mere om Tapperiet på www.tapperiet.dk

 

Digitale værktøjer kan give overblik og tryghed

Tapperiet er i øjeblikket ved at implementere et nyt ERP-system, som vil styrke overblik og processer i relation til både lager, sporbarhed og dokumentation – og Pia Kaldahl vurderer, at det vil få stor betydning for virksomhedens vækstmuligheder på længere sigt.

Ifølge Carsten Johnsen kan udnyttelse af ERP-systemet og andre digitale værktøjer være med til at gøre hverdagen lettere på en lang række måder:

Når vi ser på en ejerleder som Pia Kaldahl, der ønsker at drive virksomheden fremad og samtidig kunne sove roligt om natten, kan digitale værktøjer være en stor hjælp. I Beierholm har vi for eksempel lanceret en online service, der for det første forenkler administrative arbejdsgange for medarbejderne og for det andet giver ledelsen bedre økonomisk overblik og adgang til opdateret og relevant rapportering. Det er et godt eksempel på, hvordan digitalisering kan være med til at skabe ro i maven i form af et bedre beslutningsgrundlag.”

Beierholm BeJour på bord

Udfordring

Der er mange udfordringer, når virksomheden oplever stor og hastig vækst. Både struktur og processer skal følge med. Og medarbejdere og kunder skal plejes og være tilfredse. Tapperiet ApS er firedobbelt gazellevinder har oplevet hastig vækst i virksomheden og har haft udfordringer tæt inde på livet. 

Direktør Pia Kaldahls har ønske om altid at kunne sove godt om natten – også når væksten kræver nye investeringer.

Løsning

Beierholm har fulgt Tapperiets vækstrejse på nærmeste hold siden 2012 som revisor og økonomisk rådgiver. Pia Kaldahls forsigtighedsprincip og fokus på rettidig omhu smitter af på den service, Beierholm yder. F.eks.: Maskiner bliver afskrevet inden for en periode, der afspejler deres reelle levetid. Egenkapitalen er sikret i et holdingselskab. Beierholm rådgiver om skattemæssige forhold ved lån og leasing.

Tapperiet implementerer pt. et nyt ERP-system, som vil styrke overblik og processer i relation til både lager, sporbarhed og dokumentation. En sikring ud i fremtiden.

Resultat

Beierholm har fulgt Tapperiets vækstrejse på nærmeste hold siden 2012 som revisor og økonomisk rådgiver. Tapperiet er kåret som gazellevirksomhed i 2015, 2016, 2017 og 2018. 

Væksten foregår balanceret og resulterer i ro og overblik, og følger derved ejernes ønsker.

Med Beierholms online service vil virksomheden vil der ske en digitalisering, som kan få stor betydning for virksomhedens vækstmuligheder på længere sigt.

Vil du vide mere om Beierholms tilgang til digitalisering? 

Book et uforpligtende møde med os.

Hvad kan vi hjælpe med?

Udfordringer som vækstvirksomhed

Direktør i Tapperiet Pia Kaldahl fortæller om udfordringer ved at være en vækstvirksomhed.

Social ansvarlighed

Direktør i Tapperiet Pia Kaldahl fortæller om, hvordan Tapperiet tager socialt ansvar ved at samarbejde med det lokale jobcenter om nye medarbejdere.