Engagement, god sparring og en ejerleder, der går hele vejen

Navnet er Telt. Tommy Telt.

På dåbsattesten står der Christensen. Men siden Tommy som ung begyndte at udleje telte, har han i folkemunde aldrig heddet andet end Tommy Telt. Det er også navnet på hans virksomhed, TommyTelt ApS. Da han skulle giftes med Lotte, syntes han, at tiden var inde til at få formalia bragt i orden. Så han ansøgte om, at de fik efternavnet Telt. Det studsede myndighederne lidt over. Der skal jo være en forbindelse til det nye navn, indvendte de. Men Tommy påviste, at det var der i form af den virksomhed, som han ejer. Myndighederne måtte overgive sig. Efter vielsen hjemme i haven hed han og Lotte hr. og fru Telt.

Faglig stolthed 

Historien fortæller om det engagement og den faglige stolthed, hvormed Tommy har skabt og driver sin virksomhed. Den er i dag en af de helt store spillere på markedet – ikke blot for udlejning af telte, men med alt til festen, som han udtrykker det. Borde, stole, duge, service, fadølsanlæg, hoppeborge, rodeotyre og jukebokse er blot en del af sortimentet i udlejningsforretningen. Rækken af lastbiler, der er opmarcheret foran virksomheden, vidner om den store volumen, som Tommy råder over. 

Sidste år løste vi den største opgave, som vi nogensinde har haft, da vi vandt DGIs landsstævne i Aalborg. Vi satte 62 telte op over hele byen og 2.400 stole plus borde til bespisning af alle deltagerne.

Der var flere sidste-øjebliks-ønsker fra arrangørerne, men vi klarede det hele til perfektion. Stævnet sluttede søndag eftermiddag, og mandag klokken 16 havde vi ryddet byen for telte. Mit motto er ’styr på tingene’, og det var der,” siger Tommy. 

Dronninglund_Telt-450x450.jpg

 

En engageret sparringspartner

Siden han i 2008 stiftede selskabet og lagde al sin energi og alt sit engagement i virksomheden, er den kun vokset og vokset. Så meget at TommyTelt ApS i 2014 blev kåret som gazellevirksomhed. Nogle dage senere blev han kontaktet af statsaut. revisor Niels Jørgen Kristensen fra Beierholm, der spurgte, om Tommy gerne ville videre på sin vækstrejse. Og det ville han gerne, fortæller Niels Jørgen:

Da jeg første gang mødte Tommy, bad jeg ham fortælle mig om sine drømme for fremtiden. Dem nedfældede jeg på et stykke papir. Spørgsmålet var nu, hvad der skulle til af investeringer, nyansættelser og markedsføring for at realisere drømmene.” 

I det arbejde lovede han Tommy Telt al den sparring, som han havde brug for, og det skulle forstås helt bogstaveligt. 

Det går jo ikke, at det varer 14 dage, før man svarer Tommy. Det er her og nu. Derfor har han brug for en sparringspartner, der er til rådighed.
Statsaut. revisor Niels Jørgen Kristensen, Beierholm

For at realisere drømmene og fortsætte væksten krævede det i første omgang flere midler, for virksomheden voksede så meget, at der var brug for finansiering udefra. Heldigvis kom der skred i tingene, fortæller Tommy:

Nu har vi både banken og Vækstfonden med os. Vi er flyttet ind til Aalborg og har fået de her fantastiske faciliteter med showroom, kontor, lager og masser af udenomsplads. Vi har åbnet en filial i Hobro og en full service-afdeling i Aarhus. I hele den proces har Niels Jørgen været en enestående sparringspartner. Jeg ringer til ham på alle tider af døgnet, og uden ham havde vi simpelthen ikke været, hvor vi er i dag.”

Jubelåret 2017

2017 blev det bedste år nogensinde i TommyTelt ApS. Buen i budgettet var ellers blevet strammet godt for at få enderne til at hænge sammen, som Tommy udtrykker det. Men da de nåede til september, kunne hverken han eller Lotte få armene ned.

Vi har en konstruktiv sparring, der hele tiden rykker virksomheden,” fortæller Niels Jørgen Kristensen. ”Vi arbejder med professionalisering af markedsføring, web og sociale medier. Vi har lavet en plan for at få firmaer og kommuner som kunder, så vi ikke er så sæsonafhængige. Virksomheden opruster, så vi kan løfte de helt store opgaver. Vi har fokus på organisering, ledelse og uddelegering af ansvar. En forudsætning for al sparring med Lotte og Tommy er naturligvis, at jeg har sat mig ind i virksomheden og forstår den til bunds. Når jeg har gjort det, kan jeg til gengæld være med til at gøre en forskel. Det handler om, at vi lægger den rette kurs for virksomhedens fortsatte vækst. Derefter er det op til Lotte og Tommy at eksekvere. Det er det sværeste, men de gør det imponerende godt,” siger Niels Jørgen Kristensen.

Den hidtil største opgave

Den største opgave, som vi har haft, var da vi vandt DGIs landsstævne i Aalborg. Vi satte 62 telte op over hele byen og 2.400 stole plus borde til bespisning af alle deltagerne.

Der var flere sidste-øjebliks-ønsker fra arrangørerne, men vi klarede det hele til perfektion. Stævnet sluttede søndag eftermiddag, og mandag klokken 16 havde vi ryddet byen for telte,”siger ejerleder Tommy Telt.

Vi kan også hjælpe dig

I Beierholm hjælper vi hver dag mindre og mellemstore virksomheder gennem opstart, vækst, konsolidering og ejerskifte. Vi er til stede med lokale kontorer i hele landet. Du er velkommen til at kontakte os og høre mere om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed.

Hvad kan vi hjælpe med?