De nye momsregler ved fjernsalg af varer og ydelser til private i EU medfører opbevaringspligt af regnskabsmateriale i 10 år

I den forbindelse er der bl.a. indført en ny fælles EU-fjernsalgsgrænse, som medfører, at virksomheder i EU skal betale moms i forbrugslandet, når virksomhedens samlede fjernsalg af varer og salg af elektroniske ydelser til private i andre EU-lande overstiger EUR 10.000 pr. år.
 
Samtidig er der i momsloven indsat nye bestemmelser, som bl.a. medfører, at virksomheder, som foretager fjernsalg til private i andre EU-lande, skal opbevare regnskabsmaterialet vedrørende fjernsalget i 10 år i stedet for 5 år, som ellers er den normale periode for pligt til opbevaring af regnskaber.

Hvis din virksomhed er omfattet af de nye regler for moms ved fjernsalg til private i andre EU-lande, f.eks. fordi du sælger varer eller ydelser via en webshop eller lignende, skal du derfor være meget opmærksom på de nye krav for opbevaringspligt af regnskabsmateriale. 

Det kan derfor være nødvendigt, at du får tilpasset dit bogføringssystem m.v. til at gemme materialet længere end de 5 år, som normalvis er standard for disse systemer.

Se webinar om emnet

se også vores webinar fra juni 2021 og bliv klogere på reglerne.

 

 

Hvis du har spørgsmål til nyheden, er du velkommen til at kontakte din daglige revisor eller Beierholms skatteafdeling.