Beierholm hjælper Scaniro med 100.000 kr. til digitalisering

- Vi har outsourcet hele løn- og bogføringsopgaven til Beierholm, og nu hjælper Beierholm os i gang med de næste faser af digitaliseringen, siger direktør Lars Ole Rærup. 

Metalvirksomheden Scaniro i Fjerritslev i Nordjylland oplever som mange andre produktionsvirksomheder, at konkurrencen skærpes. Kunderne flytter sig konstant og får brug for nye produkter, og både danske og udenlandske konkurrenter udfordrer på pris, kvalitet og fleksibilitet. Og hvis man ikke følger med i konkurrencen, er man hurtigt sat af. 

Det fortæller både den daglige kontakt med kunderne og en række analyser af virksomheden, som Aalborg Universitet gennem de sidste år har gennemført i Scaniro. Derfor investerer Scaniro i digitale systemer, der kan strømline arbejdsrutinerne, så man bliver mere fleksible og kommer tættere på kunderne. 

- Vi har gode kunder, som vi har haft i mange år. Men vi har potentiale til mere. Vi skal tættere på kunderne, og vi skal konkurrere på fleksibilitet, service, kvalitet og også pris, selv om Danmark umiddelbart er verdens dyreste land at producere metalvarer i. Vi skal bevæge os fra at være baseret på oplærte færdigheder og simpel og ressourcekrævende manuel styring til at være digitale, så vi kan udnytte informationer på alle niveauer og strømline vores produktion meget mere, fortæller direktør Lars Ole Rærup.

Digitaliseringen har ikke bare forenklet vores hverdag med bilag og timeregistreringer, men har også givet et stort løft i de informationer, vi har til rådighed. 
direktør Lars Ole Rærup

Løn- og økonomifuntion er digitaliseret hos Beierholm. Nu venter produktionen

De første skridt i digitaliseringen af Scaniro er allerede taget. Beierholm har således overtaget både løn- og økonomifunktion. 

- Vores fokus i det daglige er at løse fremstilling og logistik for vores kunder. Derfor var det en naturlig ting at starte med at source de administrative rutiner og implementere dette, når de digitale muligheder var på plads.

- Digitaliseringen har ikke bare forenklet vores hverdag med bilag og timeregistreringer, men har også givet et stort løft i de informationer, vi har til rådighed. Vi har fået et meget bedre overblik over, hvad der sker – og langt bedre mulighed for at styre virksomheden i hverdagen og handle på de udfordringer, vi møder. 

- Nu skal vi i gang med at tage digitaliseringen videre til produktionen, og der har Beierholm bidraget til at sikre os et tilskud fra SMV:Digital. De penge skal gå til afklaring af potentialet for virksomheden, når vi skal træffe beslutninger om, hvordan vi skal digitalisere hele produktionen, siger direktør Lars Ole Rærup.

Scaniro produktion case

 
Digitalisering skal gøre Scaniro til verdensmestre i nye produkter


- De eksisterende kunder og nye potentielle kunder kræver et konstant udviklingsarbejde. Og vi udvikler hver dag på nye produkter og tilhørende unikke værktøjer. Men så længe vi registrerer og styrer produktionen manuelt, skaber vi flaskehalse i vores produktion, når vi skal have nye produkter i værkstedet, fortæller Lars Ole Rærup.

- Digitalisering af produktionen skal sikre, at kapaciteten, produktiviteten og udviklingsindsatsen øges væsentligt. Vi skal udnytte og agere på kundernes prognoser og forecasts til at lave stødpudelagre og færdigvarelagre. Det er varer, som er solgt, men også ligger klar hos os, til kunderne har behov for dem. Dermed vil vi både kunne udnytte vores produktionen bedre og kunne levere en endnu bedre service til vores kunder. 

Scaniros domicil case

Udfordring

Skærpet konkurrence. Kunderne flytter sig konstant og får brug for nye produkter, og både danske og udenlandske konkurrenter udfordrer på pris, kvalitet og fleksibilitet. Og hvis man ikke følger med i konkurrencen, er man hurtigt sat af. 

Løsning

Scaniro investerer i digitale systemer, der kan strømline arbejdsrutinerne, så man bliver mere fleksible og kommer tættere på kunderne. Beierholm har overtaget løn- og økonomifunktion i virksomheden. Nu skal  digitaliseringen tages videre til produktionen. Digitaliseringen skal gøre Scaniro til verdensmestre i nye produkter.

Resultat

Digitaliseringen har forenklet hverdagen med bilag og timeregistreringer, og har løftet den information, virksomheden har til rådighed. Det giver bedre overblik over, hvad der sker – og langt bedre mulighed for at styre virksomheden i hverdagen og handle på de udfordringer, de møder. 

Fakta

SCANIRO PRODUCERER AVANCEREDE METALPRODUKTER

Scaniro er etableret i 2006 og er en af Danmarks førende fabrikationsvirksomheder inden for avancerede metalprodukter. 

Scaniro er en dedikeret outsourcing partner og leverandør til erhvervskunder og produktejere. Virksomheden tager ansvaret for produktejerens outsourcede produktion, færdiggørelse, pakning og logistik.

Fleksibilitet, kvalitet og levering til tiden er de vigtigste parametre for Scaniros kunder. Loyalitet og 100% diskretion og beskyttelse af produkthemmeligheder er en forudsætning for et tillidsfuldt og langvarigt samarbejde.

SAMARBEJDE MED AALBORG UNIVERSITET

Digitaliseringen af Scaniro er sat på skinner, siden virksomheden indledte et tæt samarbejde med Aalborg Universitet gennem projektet NordVest Smart Produktion. Her har virksomheden med udgangspunkt i Industry 4.0-strategien været testet på konkrete teknologiske kompetencer og behov. Analyserne har ført til beslutningen om at digitalisere såvel økonomifunktion som hele produktionen. 

Vil du vide mere om mulighederne for digitalisering? 

Udfyld og indsend kontaktformularen, og du hører fra os inden længe.

Hvad kan vi hjælpe med?
2 + 1 =
Løs denne simple matematikopgave og indtast resultatet. Indtast f.eks. 4 hvis opgaven er 1+3.