Beierholm tager tigerspring i udfordrende år

Revisions- og rådgivningsvirksomheden Beierholm har i dag offentliggjort sit regnskab for perioden fra 1. maj 2020 til 30. april 2021. Det seneste år har ifølge adm. direktør Søren V. Pedersen været særdeles udfordrende, og han priser sig lykkelig for, at Danmark er et af verdens mest digitale samfund:

- Coronaepidemien har disrupted størstedelen af dansk erhvervsliv og vendt op og ned på hverdagen i virksomhederne. Rigtig mange af vores knap 53.000 kunder har levet i stor uvished, og nogle gør det stadig. Forretningsgrundlaget i både nye og gamle virksomheder har været truet, og de rammebetingelser, de har været vante til at navigere efter, har været vendt på hovedet mere end en gang, siger han og fortsætter:

- Vores fornemmeste opgave har været at bevare overblikket og at guide vores kunder igennem de mange udfordringer, som corinaepidemien har medført. Aldrig er så gennemgribende lovgivning blevet vedtaget på så kort tid. Statslige støtte- og kompensationsordninger er blevet lovet, forsinket, implementeret, ændret og lukket igen. Frister og takster er løbende blevet ændret og tilpasset. Bekendtgørelser er kommet efter regler er trådt i kraft, og sådan kunne jeg blive ved. Alt dette er sket på et tidspunkt, hvor vores 1.450 medarbejdere i lange perioder har arbejdet hjemmefra. Jeg priser mig virkelig lykkelig for, at vi har et af verdens mest digitale samfund, og jeg beundrer den indsats vores medarbejdere har lagt for dagen. Samtidig er jeg stolt af, at friske målinger fra Great Place to Work viser en stigende medarbejdertilfredshed i Beierholm, selv efter et år præget af corona.

  Adm. direktør Beierholm, Søren V. Pedersen

  Der er dog meget, der tyder på, at coronakrisen har været svær at håndtere for særligt de små revisionsvirksomheder. Konsolideringen blandt de største revisionsselskaber i Danmark har nemlig taget yderligere fart det seneste år. De 10 største har haft en netto kundetilgang på 5.315 selskaber det seneste år og sidder nu på 46 procent af markedet for erklæringsafgivelse på årsrapporter.

  Beierholm har i perioden haft en netto kundetilgang på 1.327 selskaber. Det svarer til en stigning på ikke mindre end 6 procent fra 23.116 selskaber til 24.443 selskaber. Beierholm er den revisionsvirksomhed i Danmark, der har fået flest nye kunder, og revisions- og rådgivningsvirksomheder lægger derfor yderligere afstand til listens nr. 2, der har 19.098 selskaber:

  - Vi har en klar strategi om at være SMV’ernes førstevalg til at servicere og rådgive de mindre og mellemstore virksomheder. Det giver os muskler til at udvikle digitale værktøjer og styrke vores centrale specialistfunktioner inden for bl.a. finansiering, investering, skat, moms, IT, digitalisering og bæredygtighed, og det giver os tiltrækningskraft til at udbygge vores netværk af lokale kontorer, der kan være tæt på kunden og det lokale erhvervsliv. Det mener vi selv, at vi har succes med, og det er også den grundlæggende opskrift i vores nye strategi ”Bedst til SMV”, som vi har sat i drift tidligere på året, fortsætter Søren V. Pedersen.

  Beierholm ønsker således at vokse både organisk og via opkøb. I seneste regnskabsår er der indgået aftaler om overtagelse af revisionsafdelinger i både Køge, Nakskov og København, og den samlede omsætning ligger nu på 1,16 milliarder kroner. Det er en vækst på 11 procent på et år og en vækst på 43,7 procent på fem år. Efter regnskabsårets afslutning har Beierholm desuden overtaget PwCs afdeling i Skive, der tæller 55 medarbejdere, samt yderligere en revisionsafdeling i Køge.  

  Ifølge Søren V. Pedersen vil væksten i de kommende år blandt andet komme fra virksomhedernes outsourcing af økonomifunktioner. Mange virksomheder har i dag en hel- eller deltidsansat bogholder, der står for bogføring, fakturering, moms, håndtering af løn m.v., men gennem digitalisering og standardisering af processer kan disse opgaver ofte løses mere effektivt gennem outsourcing. Det giver større fleksibilitet, bedre rapportering og frigiver tid til virksomhedens kerneforretning:

  - Vi udbygger dels vores centrale specialistfunktioner og ansætter samtidig lokale eksperter inden for blandt andet outsourcing og finansiel rådgivning. I det hele taget forsøger vi at være foran kundernes behov, og her ser vi en klar tendens i retning af outsourcing af opgaver, der ikke hører til virksomhedernes kerneforretning. Den udvikling vil den meget høje beskæftigelse skubbe yderligere på, pointerer Søren V. Pedersen videre.

  Han siger supplerende, at der de seneste 12 måneder også er lanceret en række nye ydelser inden for blandt andet digitalisering og bæredygtighed. Inden for digitalisering er der fokus på udvikling af brancheløsninger, effektivisering med kontorrobotter samt IT-revision og -sikkerhed. Med ydelsen ”Bæredygtighed & Ansvarlighed” rådgiver Beierholm kunderne om muligheden for at styrke og udvikle forretningen, så indsatsen omkring bæredygtighed ikke kun bliver en omkostning, men derimod fremtidssikrer virksomhederne i forhold til deres kunders fremtidige krav, så dette i stedet bliver en investering i vækst og udvikling.

  Beierholm forventer også i regnskabsåret 2021/22 at kunne tage yderligere markedsandele og bygge ovenpå toplinjen som følge af udvidelser, nye ydelser og en generelt god og sund virksomhedsdrift.

   

  Faktaark

  Liste over de 10 største rådgivnings- og revisionsvirksomheder i Danmark målt på antal håndterede senest indberettede årsrapporter frem til primo september 2021. Det totale antal håndterede årsrapporter i perioden er mere end 250.000. Bemærk at dataperioden i år er længere end sidste år på grund af coronakrisen.

  PlaceringRevisionsvirksomhedAntal indberettede årsrapporter
  1Beierholm24.443
  2BDO19.098
  3PWC17.539
  4Deloitte17.136
  5Ernst & Young13.026
  6Martinsen 6.360
  7Grant Thornton5.459
  8Partner Revision4.633
  9Redmark4.135
  10RSM3.346

  Kilde: Revision i Danmark (Dataminds): Kunder fordelt på revisionsvirksomheder i Danmark

  For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Adm. direktør Søren V. Pedersen, Beierholm. E-mail svp@beierholm.dk – Telefon 98 18 72 00. Mobil 51 26 06 31.
    
  • Kommunikations- & marketingchef Uffe Thaarup, Beierholm. E-mail uth@beierholm.dk – Telefon 98 18 72 00. Mobil 20 80 28 41.
    
  Beierholm - tilmelding til nyhedsservice

  Tilmeld dig nyhedsservice

  Bliv opdateret med aktuelt nyt. Modtag inspiration og indsigter, der kan lette hverdagen og flytte forretningen. Deltag i nationale og lokale events.

  Tilmeld dig nyhedsservice