Årsrapport 2016, ekstraarbejde

Formålet med denne nyhed er at informere om, at der som følge af ny årsregnskabslov er mange ændringer til årsrapporten for 2016 (eller 2016/17).

Ændringerne er en følge af opdatering af EU's regnskabsdirektiv, delvis tilpasning til de internationale regnskabsstandarder (IFRS) og generel modernisering af loven. Hvilke ændringer, der påvirker din virksomhed, og dermed omfanget af ekstraarbejde, afhænger af størrelse/regnskabsklasse, branche, arten af transaktioner og regnskabsposter samt af en række frivillige valg.

Nogle virksomheder vil opleve ændringer, der påvirker resultat, egenkapital og nøgletal, mens andre alene vil opleve ændrede oplysninger i ledelsesberetning, anvendt regnskabspraksis og noter. Uanset hvordan din virksomhed påvirkes, kan Beierholm sikre, at årsrapporten lever op til de nye krav, hvis du eller dine medarbejdere ikke selv ønsker at klare det.

Hvis det lyder kompliceret, er det helt rigtigt. Derfor har Beierholm udarbejdet en række hjælpeværktøjer til at identificere og forstå ændringerne til årsrapporten, og sikre at kravene overholdes. Alternativt kan du overlade ekstraarbejdet til din revisor hos Beierholm, som er godt forberedt på at fortælle om de ændringer, der har betydning for din virksomhed.

Vil du vide mere om den nye årsregnskabslov og ændringerne til 2016-årsrapporten, kan du hente følgende Beierholm publikationer her

  1. Oversigt over ændringer til årsregnskabsloven – indeholder en kort beskrivelse af alle ændringer i forhold til sidste års årsrapport. Oversigterne findes for regnskabsklasserne B, C mellem og C stor
  2. Tjekliste til årsregnskabsloven - indeholder en oversigt over alle oplysningskrav i årsrapporten for 2016 med markering af, hvor der er ændringer og nye krav i forhold til sidste år. Oversigterne findes for regnskabsklasserne B, C mellem og C stor
  3. Beierholms guide til den nye årsregnskabslov – indeholder udførlig omtale af ændringerne til årsregnskabsloven. Der er tale om et opslagsværk på 156 sider, som også giver praktisk vejledning i, hvorledes ændringer skal indarbejdes i årsrapporten i 2016.

Har du spørgsmål, kan du altid kontakte din revisor hos Beierholm eller en af vores regnskabsspecialister. Se kontaktoplysningerne på hjemmesiden.

 

 

Find en revisor nær dig

Find revisor

in
Share
f
Share
Share
vr porn