Sådan får du 100.000 kr. til digital omstilling

Digital omstilling kræver ofte rådgivning. Gennem Erhvervsstyrelsens støtteordning SMV:Digital kan du lige nu søge om et tilskud på 100.000 til ekstern rådgivning. Fristen for at søge er den 10. juni 2019. Læs mere om, hvem der kan søge, og hvordan du gør.

Hvad er SMV:Digital?

Mange SMV-virksomheder står med den udfordring, at de gerne vil udvikle sig i en mere digital retning, men mangler ressourcer – både tid og penge – til at komme i gang. 

Derfor har Erhvervsstyrelsen oprettet en pulje på 25 mio. kroner, der blandt andet gives som støtte til SMV-virksomheder, der har brug for ekstern rådgivning inden for områderne digital omstilling og e-handel.

Støtteordningen er en del af regeringens ”Strategi for Danmarks digitale vækst”, der har til formål at fremme digitaliseringen i landets mindre og mellemstore virksomheder.

Hvem kan søge om midler?

For at komme i betragtning skal din virksomhed leve op til følgende kriterier:

  • Er en lille eller mellemstor virksomhed (SMV-status)
  • Har minimum 5 fuldtidsansatte og har dansk CVR-nr
  • Har afsat ressourcer til at implementere ny teknologi i virksomheden
  • Har vækstambitioner og ønske om at forbedre jeres produktivitet.

Derudover må din virksomhed ikke have modtaget statsstøtte, der overstiger 200.000 euro, svarende til ca. 1,5 mio. kr., i indeværende og de to foregående regnskabsår. Er du i tvivl, om din virksomhed lever op til kriterierne, er du velkommen til at kontakte os.

Hvilke formål kan du få støtte til?

Hvis du godkendes til at modtage støtte, skal midlerne bruges på Erhvervsstyrelsens godkendte rådgivere, der har kompetencer inden for en lang række områder – blandt andet:

  • Digitalisering: ERP- og MRP-systemer, digitaliseret produktionsoptimering, Big Data, CRM, digital sporbarhed, webshop og e-handel.
  • Automatisering: Procesudstyr, robotteknologi, CAD/CAM, måleudstyr og sensorik, visionsystemer og 3D-print.
  • Implementering: Uddannelse, træning og rådgivning i forbindelse med implementering.

Du kan få udbetalt op til 100.000 kr., og puljens midler uddeles efter først til mølle-princippet. Der er tale om en 50/50-ordning, hvor du selv skal medfinansiere 50%. Det betyder, at hvis din virksomhed ønsker det fulde tilskudsbeløb på 100.000 kr. udbetalt, skal du også selv medfinansiere 100.000 kr. Det kan både være i form af kontant betaling eller arbejdstimer.

En oplagt mulighed

Den nye støtteordning er en oplagt mulighed for virksomhederne, fortæller Steen Søgaard Rasmussen, statsautoriseret revisor i Beierholm:

”Vi får jævnligt henvendelser fra virksomheder, der mangler hjælp til at frigøre tid i det daglige ved at digitalisere tidskrævende og rutineprægede arbejdsgange. De vil det rigtig gerne og kan sagtens se potentialet og nødvendigheden i det. Men man skal lige tage tilløb til det og danne sig et overblik over, hvor man skal sætte ind og hvordan. Det kræver typisk ekstern rådgivning, og med SMV:Digital får virksomhederne en oplagt mulighed for at skyde genvej til den digitale omstilling.” 

Få hjælp til ansøgning og digitalisering

Fristen for ansøgning er allerede den 10. juni. Du er velkommen til at kontakte Beierholm og få hjælp til at vurdere, om din virksomhed er i målgruppen for støtteordningen – og vi hjælper dig også gerne med ansøgningsprocessen.

Vi står også til rådighed, hvis du har brug for rådgivning om løsninger, der kan lette hverdagen i din virksomhed, så du sparer tid på processer og arbejdsgange, der er tidskrævende og rutineprægede. >> Læs mere her.

Læs også:

Find en revisor nær dig

Find revisor

in
Share
f
Share
Share