Netværksforløb om persondataforordningen

DET SIGER DELTAGERNE. Beierholm afholder netop nu en række netværksforløb, der skal klæde virksomhederne på til de nye regler – med udgangspunkt i deres konkrete problemstillinger. Vi har spurgt fire deltagere om, hvad de synes om forløbet.

Bettina Melchiorsen
Digital Marketing Manager, SACKit

- Det er min opgave at sørge for, at vi gør det, vi skal – både i forhold til kunder, nyhedsbrev og samarbejdspartnere. Jeg har tidligere læst om reglerne og hørt en advokat fortælle om dem, men netværksforløbet hos Beierholm gør, at det hele bliver konkret og tilpasset de ting, som vi skal tage højde for. Generelt har jeg været overrasket over omfanget af det, vi skal have styr på. Men jeg har allerede fået tryghed for, at vi nok skal nå i mål. Der er lagt en plan for det hele, og det er rigtig fint. Underviserne er også gode til at bryde informationerne ned, så man får det i små bidder. Hvert modul varer 2,5 time, og det er meget passende. 

 

Torben Hall
Direktør, Navtilus

- Jeg har påtaget mig den overordnede opgave med persondataforordningen for ikke at belaste mine kolleger for meget – og så har jeg en ekstern it-specialist, der sørger for det praktiske med blandt andet sikkerhedspolitik. Min oplevelse af netværksforløbet er, at det har været relevant for os. Jeg får konkrete opgaver med hjem, som jeg skal løse, og det fungerer meget bedre, end når jeg bare læser om det selv. Det er fint, at det er et styret forløb, hvor der er lagt en plan for, hvad man som deltager skal igennem.

 

Margit Sandal Pedersen
Bogholder, Fårup Sommerland

- Vi var godt i gang med persondataforordningen i forvejen, men jeg havde brug for nogen at sparre med, så jeg ikke stod alene med det hele. Den måde, som netværksforløbet er bygget op på, gør det hele mere konkret. Og så er det rart at have nogle, man kan støtte sig op ad. Jeg er i gruppe med en medarbejder fra et ferieresort, og vi har en del til fælles. Så vi udveksler erfaringer og skriver også sammen.

 

Heine Pedersen
Økonomichef, Kimbrer Computer

- Det er min opgave at få overblik over de nye regler og melde tilbage til kollegerne om, hvad vi skal have styr på. For vores vedkommende handler det meget om at få slettet de oplysninger, vi ikke længere har brug for, og opbevare resten på en sikker måde. Det første modul har da været en øjenåbner, der har vist, at vi har flere personoplysninger liggende, end jeg troede i første omgang. Så der venter et oprydningsarbejde, hvor vi skal have slettet en del og have helt styr på, hvad vi for eksempel gør, når vi modtager ansøgninger. De skal jo makuleres, lige så snart der ikke længere er behov for dem. Men når jeg har været gennem alle tre moduler, vil vi have nogle klare retningslinjer for, hvad vores medarbejdere må og ikke må. Det gælder om at skære reglerne ned til noget, som alle kan forstå. Netværksforløbet er netop meget lavpraktisk, og det betyder, at persondataforordningen bliver meget lettere at forholde sig til.

Beierholm tilbyder løbende nye netværksforløb, som du kan læse om her. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker sparring om jeres konkrete persondataudfordringer. 

Find en revisor nær dig

Find revisor

in
Share
f
Share
Share