Færre skal betale "bamse-afgift"

Grænsen, for hvornår der skal betales gevinstafgift, hæves

En lovændring har hævet grænsen for, hvornår der skal betales afgift af varegevinster af en række spil og konkurrencer.

Grænsen, for hvornår der skal betales afgift af varegevinster, blev hævet den 1. januar 2019 fra DKK 200 til DKK 750 pr. 1. januar 2019.

Ændringen sker for varegevinster i almennyttige lotterier, spil i forbindelse med offentlige forlystelser samt gevinster i konkurrencer og spil uden indsats.

En række af de virksomheder, som i dag skal betale gevinstafgift i forbindelse med Facebook-konkurrencer m.v., kan derfor slippe for registrering, når varens eller ydelsens værdi ikke overstiger DKK 750.


Reglerne fremadrettet

Fremover vil der skulle betales gevinstafgift af en pengegevinst, når præmien er over DKK 200. Mens der først skal betales gevinstafgift af varer eller ydelser, når handelsværdien er over DKK 750.

Gevinstafgiften er 17,5%.

Når værdien af varer og ydelser skal fastsættes, er det handelsværdien ved salg til forbrugere, der skal indgå i beregningen.

De nye regler gælder kun for spil omfattet af reglerne om:

  • Almennyttige lotterier (f.eks. spejderforeningens salg af lotterisedler for at rejse penge til en ny spejderhytte)
  • Spil i forbindelse med offentlige forlystelser (f.eks. lykkehjul på omrejsende markeder/forlystelser)
  • Konkurrencer (f.eks. en tøjbutiks konkurrence på Facebook, hvor alle kan deltage).

 
Andre ændringer

Foreninger, butikker m.v., der lejlighedsvis afholder et lotteri eller en konkurrence, skal afregne afgiften i forbindelse med afholdelsen, dog senest 15 dage efter at spillet eller konkurrencen er afsluttet.

Hidtil har gevinstafgiften af spil i forbindelse med offentlige forlystelser skulle angives og afregnes hver måned.

Efter lovændringen skal udbydere af spil i forbindelse med offentlige forlystelser fra d. 1. april 2019 alene skulle opgøre, angive og indbetale gevinstafgiften kvartalsvis.


Afsluttende bemærkninger

Vi opfordrer virksomheder, foreninger og arrangører af de omhandlede konkurrencer til at vurdere, om de fortsat skal være registreret hos Skattestyrelsen for gevinstafgift.

Vi skal dog understrege, at der ikke ændres på reglerne om, hvornår udbydere skal have tilladelse fra Spillemyndigheden. Det betyder, at selvom en virksomhed, forening m.v. efter 1. januar ikke skal være registreret for gevinstafgift, skal man fortsat have en tilladelse fra Spillemyndigheden for lovligt at kunne udbyde og afholde spil og konkurrencer, hvis spillerne betaler for deltagelsen.

Beierholms skatteafdelingen står naturligvis til rådighed, hvis der er spørgsmål til afgift af gevinster, eller hvis I behøver hjælp til beregning eller registreringsforhold.

Nyhedsbrevet kan hentes i en printvenlig PDF-fil her

Find en revisor nær dig

Find revisor

in
Share
f
Share
Share