COVID-19: Nu kan virksomheder ansøge om støtte til faste omkostninger

Virksomheder ramt af omsætningsnedgang som følge af COVID-19-restriktioner kan nu ansøge om støtte til faste omkostninger.

Virksomheder med en omsætningsnedgang som følge af COVID-19-restriktioner på mindst 35% i perioden 9. juli - 31. oktober 2020 eller mindst 30% i perioden 1. november 2020 - 28. februar 2021 kan nu ansøge om kompensation for faste omkostninger. Ansøgning kræver et forarbejde med opgørelse af omsætning og faste omkostninger samt en revisorerklæring. Til gengæld forventer Erhvervsstyrelsen en hurtig sagsbehandling og dermed kan tiltrængt likviditet snart tilgå de ramte virksomheder. 

Nedenstående orientering er senest opdateret den 20. januar 2021 og indeholder de oplysninger, som var tilgængelige på det tidspunkt.

Baggrund

Støtteordningen for faste omkostninger er allerede forlænget flere gange i takt med forlængelsen af restriktioner, som har påvirket mange danske virksomheder negativt. Senest i december 2020 blev ordningen ved en bred politisk aftale forlænget til den 28. februar 2021. 

En politisk aftale er som bekendt ikke det samme, som at likviditet er på vej til de ramte virksomheder. Dels skal indholdet i den politiske aftale godkendes af EU, og dels skal den omformes til praktisk brug i form af en bekendtgørelse og et opdateret it-system. Alt dette er nu på plads, og der kan ansøges.

Hvem er omfattet?

Støtteordningen for faste omkostninger er åben for alle virksomheder, som er ramt af COVID-19 restriktioner og har en omsætningsnedgang på mindst 30%/35%, og ingen brancher eller virksomhedstyper er således udelukket. Bemærk, at de forskellige restriktioner gælder for forskellige perioder, og perioderne kan variere afhængig af landsdel eller by. Følgende brancher/virksomheder nævnes specifikt i vejledningen for de enkelte restriktioner:

Restriktion

Omfatter eksempelvis følgende virksomheder

Forbud mod salg af alkohol efter kl. 22

Kiosker, supermarkeder, tankstationer

Begrænsede åbningstider (kl. 22 og kl. 24)

Caféer, restauranter, værtshuse og andre udskænkningssteder

Leverandører til virksomheder med begrænsede åbningstider (kl. 22 og kl. 24)

Leverandører til caféer, restauranter, værtshuse og andre udskænkningssteder

Forbud mod at holde åbent

Diskoteker, natklubber, spillesteder med ståpladser samt messeaktiviteter

Leverandører til virksomheder med forbud mod at holde åbent

Leverandører til diskoteker, natklubber, spillesteder med ståpladser samt messeaktiviteter, f.eks. dørmænd

Forsamlingsforbud – mere end 10 personer

Virksomheder, der arrangerer kurser, markeder og andre fælles aktiviteter. Virksomheder, der leverer lyd og lys til events, bus- og taxaselskaber, som afhenter gæster

Forsamlingsforbud – mere end 50 personer (aflyste private arrangementer)

Cateringfirmaer, leverandører af telte, leverandører af drikkevarer, lyd og lys

Forsamlingsforbud – mere end 500 personer

Leverandører til aflyste større arrangementer (arrangøren skal selv være kompensationsberettiget efter den særlige kompensationsordning for større arrangementer)

Grænselukninger

Lufthavne og lufthavnsbutikker, turistattraktioner, hoteller og restauranter med udenlandske kunder

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Rejsebureauer, flyselskaber, transportører

Regional nedlukning

Virksomheder, der er ramt af den regionale nedlukning af syv nordjyske kommuner: Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø i perioden fra og med d. 6. november til og med d. 26. november 2020

National nedlukning

Alle virksomheder med en omsætningsnedgang på mindst 30%, som kan begrunde og sandsynliggøre, at omsætningsnedgangen skyldes COVID-19 i perioden fra d. 9. december 2020 til d. 8. februar 2021

 

Beierholm kan hjælpe dig

Hvis din virksomhed oplever indtjeningsnedgang som følge af COVID-19, så tag fat i din revisor for rådgivning om støtteordningen for faste omkostninger, og om hvilken dokumentation der er nødvendig for at kunne ansøge.

Beierholm kan hjælpe med både assistance til selve ansøgningen og til revisorerklæringen. Du kan få godtgjort 80% af udgifterne til revisors erklæring, dog maksimalt DKK 16.000.

Ansøgningsfristen for alle perioder er den 15. april 2021.

Du kan finde yderligere information i vores Overblik over udvalgte hjælpepakker her. I dette overblik fremgår også andre tiltag, der er gennemført, herunder f.eks. udskudt afregning af A-skat og AM-bidrag.

HENT PRINTVENLIG UDGAVE AF NYHEDEN HER

Find en revisor nær dig

Find revisor

in
Share
f
Share
Share