4 karaktertræk, der kendetegner gazellevirksomhedernes DNA

Gazelle Nordjylland 2021_web21.JPG
Den seneste gazellekåring i Aalborg blev personificeret på scenen gennem gazellevirksomheden og Beierholm-kunden, Luksusbaby.

Børsens kåringer af årets gazellevirksomheder er i fuld gang, og selvom der er fart over gazellerne, følger vi dem, som Børsen Gazelle partner, naturligvis tæt. 

Det samme har Børsen gjort siden 1995, hvor de første gazellekåringer fandt sted. Derfor er det også med en vis portion erfaring, når Børsens værter fra scenekanten på årets kåringer indrammer gazellevirksomhedernes DNA i fire fællestræk.

Selvom gazellerne kommer i mange forskellige former og ofte har betrådt vidt forskellige veje på vækstrejsen, så genkender vi fra vores mange år som gazelle partner, og som betroet sparringspartner for mindre og mellemstore virksomheder, de fire karaktertræk, som du få her.

Gazelle Nordjylland 2021_web22.JPG

1: Begejstring er en central drivkraft

Der er hos gazellevirksomheder en tydelig begejstring. En begejstring for det, man laver og brænder for. Her er det lysten, der driver værket, mens arbejdsglæden har høj prioritet. Det er en livsstil, hvor det personlige liv og arbejdslivet, på den gode måde, smelter sammen til et. 

2: Formålet er kernen i forretningen

Gazellevirksomheder har sit fundament i et klart formål - og det er ikke at tjene penge. Indtjening er selvfølgelig vigtig, men det er ikke drivkraften. Det handler om at gøre en forskel og skabe værdi for omverdenen. Gazellevirksomheder formår at samle det at tjene et formål og tjene penge i en og samme forretning. De har egenskaberne til at få formål og forretning til at falde i hak i en stærk og attraktiv forretningsmodel.

3: Det fulde fokus er på kunden

At holde fokus på kunden kan lyde som en selvfølgelighed og som værende ganske enkelt, men det kan være svært i praksis med en travl hverdag. Denne disciplin mestrer gazellevirksomheder. Et godt produkt er vigtigt, men det er kun godt, når det skaber værdi for kunden. Gazellevirksomheder formår at forene dette med den gode service for derigennem at bygge stærke relationer til sine kunder, der tilbagebetaler med tillid og loyalitet.
 

4: Kompromisløshed en væsentlig styrke

Endelig er gazeller kompromisløse og har en tro, hvor andre tvivler. De kan skabe værdi og mening, og insisterer på at kun det bedste er godt nok. Der har mod til at turde gå en anderledes vej og til at vælge de skæve vinkler.

Gazeller_2D_O

Vil du følge i gazellernes fodspor, må du træde din egen vej

Det er karaktertræk som disse, der skaber gazeller, og som ved den seneste kåring i Aalborg blev personificeret på scenen gennem gazellevirksomheden, og Beierholm-kunden, Luksusbaby.

Begejstring, formål, kundefokus og kompromisløshed var alle genkendelige ingredienser for Luksusbaby, som dog også er meget andet end det. Der findes nemlig ligesom mange opskrifter på succes, som der findes gazeller, og ikke alle besidder de samme karaktertræk.

Hvilke karaktertræk genkender du fra arbejdet med din virksomhed, og hvor ser du dine styrker og muligheder? Er du i tvivl, kan vi hjælpe dig med at realisere din virksomheds potentiale og guide dig videre ud på din egen vækstrejse.

Indtil da springer vi videre med gazellerne - nu venter nemlig landskåringen i København den 9. december 2021.